Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért tűnik el teljesen a szabadföldi paradicsom

Nagyon szomorú a paradicsom és a paprika sorsa jelenleg hazánkban - alig van termény, nincs ember, aki leszedné, így szabadföldi zöldségekhez nem is nagyon juthatunk hozzá.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az InfoRádióban adott interjút, ami során a magyar paradicsom és paprika problémáját taglalta. Elmondta, hogy az első félévben a paradicsom maradt a tavalyi árszint környékén, (kivéve a koktélparadicsom, ami már ekkor is drágult), az áremelkedés viszont ezután intenzívvé vált – mind a paradicsom, mind a paprika terén. Utóbbinál 20-25 %-ot növekedtek az árak, a valódi probléma pedig az, hogy 

...az étkezési paprikának 80-85%-a, a paradicsomnak pedig 90-95%-a üvegházból származik, annak ellenére, hogy a házi kertekben és a piacokon még jelen van a szabadföldi, azonban az áruházakba ez már sajnos sosem jut el.

Receptajánló:

Ezért több az üvegházi

Az üvegházi termény térhódításának oka pedig az elmúlt hónapok kedvezőtlen időjárása mellett az, hogy a földeken tapasztalható sajnálatos munkaerőhiány miatt kisebb területen tudtak csak paradicsomot termeszteni. 

Egyszerűen nincs, aki leszedje a zöldséget.

További cikkeinkből:

Via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!