Ezért tűnik el teljesen a szabadföldi paradicsom

Nagyon szomorú a paradicsom és a paprika sorsa jelenleg hazánkban - alig van termény, nincs ember, aki leszedné, így szabadföldi zöldségekhez nem is nagyon juthatunk hozzá.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az InfoRádióban adott interjút, ami során a magyar paradicsom és paprika problémáját taglalta. Elmondta, hogy az első félévben a paradicsom maradt a tavalyi árszint környékén, (kivéve a koktélparadicsom, ami már ekkor is drágult), az áremelkedés viszont ezután intenzívvé vált - mind a paradicsom, mind a paprika terén. Utóbbinál 20-25 %-ot növekedtek az árak, a valódi probléma pedig az, hogy

...az étkezési paprikának 80-85%-a, a paradicsomnak pedig 90-95%-a üvegházból származik, annak ellenére, hogy a házi kertekben és a piacokon még jelen van a szabadföldi, azonban az áruházakba ez már sajnos sosem jut el.

Receptajánló:

Ezért több az üvegházi

Az üvegházi termény térhódításának oka pedig az elmúlt hónapok kedvezőtlen időjárása mellett az, hogy a földeken tapasztalható sajnálatos munkaerőhiány miatt kisebb területen tudtak csak paradicsomot termeszteni.

Egyszerűen nincs, aki leszedje a zöldséget.

További cikkeinkből:

Ezeket olvastad már?

Via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek