Így használd fel a maradék ételeket!

Mindannyian ismerjük azt az elkeserítő pillanatot, mikor konstatáljuk, hogy ugyan rogyásig van pakolva a hűtő, mégsincs kedvünk ugyanazt enni, amit egész hétvégén. A lecke fel van adva!

Hétvégén nincs mese, ebédet kell készíteni, ha nagy a család, akkor ráadásul ipari mennyiségben állítjuk össze a fogásokat. Általában viszont bármennyire is jó étvágyúak szeretteink, hét elejére biztos, hogy ránk marad rengeteg finomság, amiket persze nincs szívünk kidobni. Ilyen esetekre minden kreativitásunkat össze kell szednünk, lássuk, milyen lehetőségeink vannak maradék húsból, tésztából, rizsből, tejtermékből új ételeket varázsolni a hétköznapokra!

Rizses hús receptekért kattints ide! >>

A maradék főtt rizst legegyszerűbben úgy hasznosíthatjuk, ha rakott ételt kerítünk belőle, zöldségekkel, tejföllel, húsimádók esetében darált hússal alakíthatjuk ki a rétegeket, gyorsan be a sütőbe a tállal, hamarosan fogyaszthatjuk is az újrahasznosított finomságot. Levesünket is dúsíthatjuk rizzsel, tészta helyett simán megteszi. Az örök rizses húsra számtalan variáció található a NoSalty-n. Fasírt alapanyagaként is gondolhatunk a rizsre, ha eddig nem tettük.A maradék húsok szinte mindennel jóban vannak, itt aztán igazán elengedhetjük a fantáziánkat.

További fasírtrecepteket itt találsz! >>

A sült húsokat szedjük apró falatokra, cseppnyi zsiradékon pirítsuk ropogósra a szeletkéket! Mehetnek tortillába zöldségekkel és öntettel, de szinte bármilyen tésztával és szósszal összeboronálva új ízekre bukkanhatunk. Maradék májból készülhet krém, pástétom, némi vajjal, fűszerekkel összeturmixolva a boltban kaphatóakhoz képest igazi ízorgiában lesz részünk. Ha maradt nudlink a hétvégéről, csöppnyi szalonnával forgassuk meg, ha valódi, füstölt terméket vásároltunk, isteni, gyors vacsora kerekedhet belőle!

További maradékból készült recepteket itt találsz! >>

5álomvacsi hétköznapokra >>

Süssünk, süssünk valamit! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek