Lemondtunk egy hétre a húsról, zöldborsós finomsággal haraptunk bele a nyárba

A múlt héten egy formabontó kampányba vágtunk, hiszen egy hétre háttérbe szorítottuk a húsos fogásokat az oldalunkról, ennek kapcsán pedig rendkívül izgalmas témákkal foglalkoztunk: kiderítettük, mi történik a testünkkel, ha lemondunk a húsról, megmutattuk, milyen alapanyagokkal pótold a fehérjét, ha nem fogyasztasz húst, és jó néhány zöldségalapanyaggal is megismerkedtünk.

  1. 1.

    7 ok, amiért hálás lesz a szervezeted, ha lemondasz a húsról

    Bizony, nemcsak a bolygónak teszünk jót azzal, ha elhagyjuk a húsételeket, de a szervezetünk is nagyon hálás lesz érte, ha növényi étrendre váltunk.

  2. 2.

    Sült paprika, a nyári sláger: grillen, sütőben és tűzhelyen is elkészítheted

    A nyár bőségesen ellát minket friss pirospaprikával. A zöldség ugyan nagyon finom nyersen, egy salátában is, de ha sokkal több ízt szeretnénk kinyerni belőle, mindenképpen süssük meg. És mégis hogyan? A cikkből kiderül!

  3. 3.

    Fehérjedús ételek, amiket mindenképpen fogyassz, ha nem eszel húst

    Vegetáriánusként, vegánként, de időszakosan húsmentes étrend mellett is nagyon fontos a fehérjebevitel. Mivel nem eszünk húst, kiesik ennek a tápanyagnak az elsődleges forrása, amit muszáj valamivel pótolnunk. Nézzük a legjobb növényi fehérjeforrásokat!

  4. 4.

    Az egyik legkedveltebb zöldség: így használd a PADLIZSÁNT húsmentes ételekben

    A padlizsán hazánkban valamikor a '90-es évek elején lépett hódító útjára, tisztán emlékszem, hogy az a hír járta, hogy ha megesszük, pirospozsgás lesz tőle az arcunk. Azóta minden második ember kedvence a padlizsánkrém, és megannyi egyéb fogás alapját képezi. Lássuk, hogy működik húsmentes ételekben!

  5. 5.

    Az én húsmentes életem: miben változtak a bevásárlási, főzési szokásaim

    Lassan két éve elhagytam a húst az étrendemből. Ez alatt az idő alatt értek olyan élmények, változások, amikre fel voltam készülve, de azért meglepett egy-két újdonság.

  6. 6.

    Ilyen beleharapni a nyárba: a zöldborsós-juhtúrós bagett ízére 20 év múlva is emlékezni fogsz

    Milyen érzés lehet beleharapni a nyárba? A tökéletes reggelihez vagy könnyed vacsorához szinte csak friss zöldborsóra, juhtúróra és egy friss, ropogós bagettre lesz szükséged.

  7. 7.

    Izgi húsmentes étkek: mert nem csak paradicsomos tészta és rántott sajt létezik

    Amikor húsmentesen próbálunk enni, és még újak vagyunk az otthonfőzésben, azt a szomorú tendenciát figyelhetjük meg, hogy a vegetáriánus fogások eléggé egy síkon mozognak. Ez könnyen elveheti a kedvünket, de ne csüggedjünk, vannak sokkal jobb és finomabb alternatívák is.

  8. 8.

    Ezt tedd a salátádba, ha nem eszel húst

    Azért, hogy a salátánk laktató legyen, muszáj valamivel helyettesíteni a húst. Segítünk, hogy ne csak jól lakj vele, de minden egyes falatot élvezz!

  9. 9.

    Gomba, a húsmentes alapanyagok királya: így főzd tökéletesre

    A húsmentes konyha egyik kedvenc alapanyaga a gomba, és ez nem véletlen. Húsra emlékeztető állaga és komplex íze lehetővé teszi, hogy izgalmasan főzzünk vele, ha éppen nem eszünk húst.

  10. 10.

    4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned – A tested és a környezeted is meghálálja

    Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...