Húsmentes Hétfő - Hagyma

A világért sem szeretnénk hadjáratot indítani minden hagymák leghagymábbika ellen, de néha nem árt kilépni a komfortzónánkból, és mondjuk a mogyoróhagymáért nyúlni.

Húsmentes Hétfő rovatunk a karfiol után most a hagymaféléket helyezi reflektorfénybe. Aktuális cikkünkben igyekszünk olyan recepteket ajánlani a heti húsmentes vacsorához, ami a vöröshagymán kívül egyéb hagyma-alternatívákat vonultat fel. Ma már akár évszaktól függetlenül is mindet könnyedén beszerezhetjük, így elkészítésük nem lehet akadály.

Érdemes mindegyikkel kísérletezni, hiszen mint azt bizonyára már tudjuk, mind különleges a maga nemében, és nemcsak formájukban, hanem ízükben, illatukban is nagyon különbözőek.

Póréhagyma

Póréhagymás karfiolkrémleves recept

Salottahagyma/Mogyoróhagyma

Salottahagymás-mazsolás-mandulás kelbimbó recept

Snidling

Gombakrémleves Glaser konyhájából recept

Újhagyma

Napraforgómagos sült burgonya recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?