Húsmentes Hétfő - Hagyma

A világért sem szeretnénk hadjáratot indítani minden hagymák leghagymábbika ellen, de néha nem árt kilépni a komfortzónánkból, és mondjuk a mogyoróhagymáért nyúlni.

Húsmentes Hétfő rovatunk a karfiol után most a hagymaféléket helyezi reflektorfénybe. Aktuális cikkünkben igyekszünk olyan recepteket ajánlani a heti húsmentes vacsorához, ami a vöröshagymán kívül egyéb hagyma-alternatívákat vonultat fel. Ma már akár évszaktól függetlenül is mindet könnyedén beszerezhetjük, így elkészítésük nem lehet akadály.

Érdemes mindegyikkel kísérletezni, hiszen mint azt bizonyára már tudjuk, mind különleges a maga nemében, és nemcsak formájukban, hanem ízükben, illatukban is nagyon különbözőek.

Póréhagyma

Póréhagymás karfiolkrémleves recept

Salottahagyma/Mogyoróhagyma

Salottahagymás-mazsolás-mandulás kelbimbó recept

Snidling

Gombakrémleves Glaser konyhájából recept

Újhagyma

Napraforgómagos sült burgonya recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek