11 húsmentes, fűszeres, színes és illatos szendvicskrém

A házilag készített szendvicskrémek egy méltatlanul elhanyagolt kategória gyermekei, pedig mennyivel kifinomultabb, egészségesebb és olcsóbb verziói a bolti, adalékokkal telített kenőkéknek. Válasszatok innen receptet!

Készíts egy nagy adag szendvicskrémet házilag, kicsi és nagy megköszöni majd, mert sokkal izgalmasabb, mintha vennél egy pici tégelynyi boltit egy vagyonért. Cukkini, zöldfűszeres sajt, kápia, padlizsán, karfiol, avokádó, zöldborsó mind-mind alapanyagai lehetnek egy fincsi szendvicskrémnek, íme a bizonyítékok:

  1. 1.

    "Illatos"-zöldfűszeres juhtúrókrém

  2. 2.

    Ajvár, a Balkán paprikakréme

  3. 3.

    Tízperces guacamole

  4. 4.

    Cukkinis kence

  5. 5.

    Padlizsánkrém egyszerűen

  6. 6.

    Cukkini-hummusz

  7. 7.

    Padlizsán Laban

  8. 8.

    Kapros karfiolkrém

  9. 9.

    Citromos zöldborsókrém

  10. 10.

    Avokádókrém kápia paprikával

  11. 11.

    Mutabal, a közép-keleti sült padlizsánkrém

Még több szendvicskrém itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili