A hét szakácsa: Nora Palmer

Pici korom óta főzök. Emlékszem, kiskoromban az általános iskolából hazafele jövet szinte mindig egyből a konyhába siettem. 

Mandulás-áfonyás tejkrém

Egyrészt szerettem főzni, másrészt anya nem mindig az én kedvemre valót készített, illetve csak akkor főzött, ha kedve támadt - azt hiszem, egy idő után talán elfogyott a türelme, anélkül pedig nem lehet. Ez nagyon fontos! Hiszem, hogy türelemmel és szeretettel lehet csak igazán minőségit főzni.

Az, hogy van-e érzékünk a főzéshez, az már egy másik kérdés. Ha nem megy, ne adjuk fel, hiszen meg lehet tanulni: hosszú az út és teljesen az alapoktól kell kezdeni, de nem is ez a lényeg. Konyhai fortélyok ide vagy oda, csak szeressük csinálni!Mivel én művész családban nőttem fel, ezért nagyon fontos számomra az alkotás - az ételek elkészítése is ide tartozik. Food- és catering stylinggal is foglalkozom, így természetes, hogy nálam kiemelt szerepet kap a megjelenés, az ételek külalakja. Ez a tevékenység szabadságot is ad, amelyben bátran kiélhetjük magunkat, kreativitásunkat, és létrehozhatunk csodálatos dolgokat - még ha nincs is kiemelkedő kézügyességünk.

Nora Palmer receptjei

Óriási sikerélményben lehet részünk, hiszen ilyenkor adunk magunkból valamit azoknak az ismerősöknek, barátoknak, akiknek főzünk. Örömet okozunk, gondoskodunk, és ez az, amiért szerintem igazán megéri kézbe venni a fakanalat. Nincs szívmelengetőbb látvány egy szépen elkészített ételnél, ami minden érzékszervünkre hat: illatával, látványával, ízével, sőt, még állagával is.

Nem olyan régóta dolgozom a NoSaltynál, de azóta rengeteg ételt főztem, amit meg is osztottam veletek. Számtalan tészta és húsmentes étel van közöttük - nem mintha vegetáriánus lennék, csak, ahogy már többször is írtam nektek, ritka, hogy megkívánjam a húsos ételeket.

Általában teljesen random, hasraütésszerűen főzök, épp amit megkívánok, sokszor pedig inspirál valami, és akkor azonnal a konyhába kell szaladnom kísérletezni. Ilyen egy kép, egy film vagy akár egy klip is.

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek