A hét szakácsa: Kornél

Markáns, nehéz, húsos ételek fantáziával - a hét szakácsa ezúttal Kornél, akinek receptjei biztos, hogy a húsimádók receptkönyveiben (is) landolnak! 

Vörösboros őzpörkölt

Számomra a főzés szeretete a tinédzserkori bulik alkalmával indult, klasszikusan szalonnasütéssel…Ezeknek az összejöveteleknek a hangulata - és az, hogy a saját készítésű ételeinket fogyasztottuk - adott eleinte inspirációt.

Recepteket bújtam, nagyikkal konzultáltam, hogy a következő alkalmakkor előrukkoljak valami újdonsággal, kivívva ezáltal a többiek figyelmét és elismerését is.Az idők folyamán aztán annyira jól sikerült mindez, hogy a mindenkori társaságom egész egyszerűen “lepasszolta” a feladatot nekem, és többnyire már előre bejelentették, mit is óhajtanak az aktuális buli előtt eszegetni.

Így kezdődött minden. Kerti partik, házibulik, csapat összejövetel, vagy akár egyszerű szombat délután, mindegy volt, Kornél majd főz valamit.Gyakorlat teszi a mestert, egyre több és egyre jobb ételeket készítettem, ez pedig arra ösztönzött, hogy még inkább csiszoljam tudásom.

Kornél

Nagy segítség volt ebben az is, hogy éveken keresztül jártam Olaszországba és megismertem mind az ottani készítményeket, mind pedig a helyi ételeket, receptúrákat, valamint a Pető-féle szakács tankönyv is, ami mára ugyan megosztja a szakácsokat, de számomra továbbra is alapmű, nagyon hasznosnak tartom.

Az alapelvem rendkívül egyszerű: mindig friss, tartósítószer nélküli alapanyagokat kell használni, és persze semmi félkész termék.Nem összehasonlítható a végeredmény a tányérunkon. Hiszek abban, hogy finom étel csakis jó hozzávalókból készíthető, ne legyünk restek kimenni a piacra, vagy felkeresni hentesünket a bevásárlóközpontok helyett.

Nagyszerű, hogy létezik ez az oldal, ahol lehetőségünk adódik bemutatni saját ételeinket mások számára, és kiváló recepteket tanulhatunk a többi felhasználótól is.

Örülök, hogy ennek magam is részese vagyok, és bízom abban, hogy sokaknak segítségére lehetek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!