A hét szakácsa, Gréti

Blogot vezet a NoSaltyn, hétről hétre megosztja veletek, hogyan egyensúlyoz a munka és anyaszerep között... A hét szakácsa cím ezen a héten Grétit illeti!

Bécsi almás pite

Egyedüli gyermek lévén folyton nagymamám és édesanyám lába körül settenkedtem a konyhában. Nagyon izgalmas volt látni, hogyan készülnek a finomságok. Később beállítottak a sorba, segítettem krumplihámozásban, palacsintatészta keverésben. Kedvencem a linzertésztakészítés volt. Amikor senki nem figyelt oda, mindig lecsippentettem egy darabot belőle. Hmm, isteni!

Édesanyám a paprikás csirke királynője, nagymamám pedig kiválóan főzte a zöldbabfőzeléket és sütötte az almáspitét. Jómagam a marhahúsos ételeket szeretem. Steak a mindenem! No persze ez nem kerülhet mindennap az asztalra. Már csak a négy gyerkőcünk miatt sem. Változatosan főzök és ezt meg is követelik tőlem. Sajnos, amit egyik nap megfőzök, azt másnap már nehezen fogadják el. Szerencsére szorult belém annyi kreativitás, hogy a megmaradt ételt elsüssem nekik egy másik változatban.

Általában nem ijedek meg semmilyen nehéz receptúrától, a múltkor Halloween sütiket nézegettem. A túl riasztókat nem kedvem, ezért egy muffint választottam, melybe karamellizált cukorból készült üvegcserepeket kell szúrni és cukormázzal, cseresznyedzsemmel díszíteni. Nem mondom, hogy könnyű fába vágtam a fejszémet a cserépgyártással, de harmadik nekifutásra ez is sikerült. A fő, hogy ne adjuk fel soha!

Gesztenyés tiramisu

Kiskoromban az alapműből, Horvát Ilona szakácskönyvéből néztem ki az alaprecepteket, aztán elkészítettem a saját elképzeléseim szerint. Nincs ez másképpen ma sem, csak mostmár itt van nekünk az internet és a Nosalty.hu.

Még több recept Grétitől

Kitágult a világ! Ettől lesz színes és multinacionális nem csak az életünk, hanem az asztalra kerülő ételeink.

Hozzászólások (1)

Gabys

Kedves Gréti, de jó, hogy els?ként mondhatom Neked azt, h gratulálok! :)) A képek közül hiányolom a fantasztikusan finom rizsfelfujtadat:) ?szintén megmondom elámultam, hogy négy gyermek anyukája vagy. Az én szubjektív véleményem alapján az egyik legjobb profilkép a Tied. Végtelen nyugalmat, meghittséget sugároz. Írjál még sok jó cikket, f?zzél, süssél - a mi kedvünkre is -sok finomat! Nagyon szép hetet kívánok Neked! Gabi

Gréti

Szia Gabi! Nagyon szépen köszönöm kedves hozzászólásod, jól esik és ígérem, hogy igyekszem minél több színes recepttel és cikkel megörvendeztetni Titeket a jöv?ben is! Gréti

Címlapról ajánljuk