A hét szakácsa, Gréti

Blogot vezet a NoSaltyn, hétről hétre megosztja veletek, hogyan egyensúlyoz a munka és anyaszerep között... A hét szakácsa cím ezen a héten Grétit illeti!

Bécsi almás pite

Egyedüli gyermek lévén folyton nagymamám és édesanyám lába körül settenkedtem a konyhában. Nagyon izgalmas volt látni, hogyan készülnek a finomságok. Később beállítottak a sorba, segítettem krumplihámozásban, palacsintatészta keverésben. Kedvencem a linzertésztakészítés volt. Amikor senki nem figyelt oda, mindig lecsippentettem egy darabot belőle. Hmm, isteni!

Édesanyám a paprikás csirke királynője, nagymamám pedig kiválóan főzte a zöldbabfőzeléket és sütötte az almáspitét. Jómagam a marhahúsos ételeket szeretem. Steak a mindenem! No persze ez nem kerülhet mindennap az asztalra. Már csak a négy gyerkőcünk miatt sem. Változatosan főzök és ezt meg is követelik tőlem. Sajnos, amit egyik nap megfőzök, azt másnap már nehezen fogadják el. Szerencsére szorult belém annyi kreativitás, hogy a megmaradt ételt elsüssem nekik egy másik változatban.

Általában nem ijedek meg semmilyen nehéz receptúrától, a múltkor Halloween sütiket nézegettem. A túl riasztókat nem kedvem, ezért egy muffint választottam, melybe karamellizált cukorból készült üvegcserepeket kell szúrni és cukormázzal, cseresznyedzsemmel díszíteni. Nem mondom, hogy könnyű fába vágtam a fejszémet a cserépgyártással, de harmadik nekifutásra ez is sikerült. A fő, hogy ne adjuk fel soha!

Gesztenyés tiramisu

Kiskoromban az alapműből, Horvát Ilona szakácskönyvéből néztem ki az alaprecepteket, aztán elkészítettem a saját elképzeléseim szerint. Nincs ez másképpen ma sem, csak mostmár itt van nekünk az internet és a Nosalty.hu.

Még több recept Grétitől

Kitágult a világ! Ettől lesz színes és multinacionális nem csak az életünk, hanem az asztalra kerülő ételeink.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?