Hagyományos ebéd: rántott húsok

Még ha hét közben sokféle ételt fogyasztunk is, valamiért a vasárnapi ebéd szinte mindig ugyanaz. Talán nem nehéz kitalálni, hogy milyen fogásokra gondoltunk.

Hát persze, hogy a húsleves, a rántott hús és a palacsinta. Sorozatunk első részében a húslevesekről olvashattál, és tippeket adtunk, hogyan dobhatod fel a megszokott ízeket. A második részben a rántott húsokat vesszük górcső alá!

Hasonlóan a húsleveshez, a rántott húsok esetében is mindenkinek az anyukája vagy a nagymamája által készített változat a kedvence, de ez az az étel, amit bátran rendelünk étteremben is, hiszen nehéz vele mellényúlni. Elkészítése gyerekjáték. Vesszük a húst, klopfoljuk, panírozzuk. Na, de mivel? Liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ez az alap! Ennél azért lehet egy kicsit izgalmasabb, adunk néhány ötletet.

Szárnyas

Mindenki kedvence. Olcsó, finom, kevésbé hizlal – persze, ha leszámítjuk az óriási bundát, amibe épp próbáljuk beleszuszakolni. Hamar elkészül, vagyis minden szempontból ideális egy csodás „kirántáshoz”. Van, aki a csontosat, van, aki a csont nélkülit kedveli, a lényeg, hogy itt mindenki megtalálja a neki tetszőt.

Soklábúak

Borjút és sertést is előszeretettel rántanak, habár ezek „bundájába” ritkábban kerül fűszer vagy sajt, de megéri tenni velük egy próbát. Amellett, hogy elbíbelődünk a panírral, a sütési technikákon is változtathatunk. Ne csak olajban süssünk. Habár nem túl diétás, de rendkívül finom zsírban elkészítve. Ha valaki pedig a könnyedebb verziók híve, rántson zöldségeket vagy halat, és tegye be a sütőbe, zsiradék nélkül.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A mostani sztrájk miatt az egekben lesz ennek a 3...

Komoly sztrájkhatáridő közeledik, ugyanis a keleti és az Öböl-menti kikötőkben dolgozó munkások ma 12:01 órai határidőt jelöltek meg. A sztrájk 3 nagyon népszerű termék szállítását akadályozhatja. A hazai boltokban is egekben lesz az ára.

31 étel októberre, amit (nem csak) az ősszel muszáj elkészítened

Megdöbbentő, de elérkezett az október, és vele együtt a jellegzetesen szezonális, gyönyörű őszi színekben pompázó zöldségek és gyümölcsök: sütőtök, batáta, avagy édesburgonya, káposzta, cékla, gomba, szilva, körte, (birs)alma vár rátok, mi pedig a leggyönyörűbb receptekkel csábítunk titeket főzésre és sütésre ebben a hónapban is!