Ha ezt most megnézed, többé sohasem fogsz ugyanúgy nézni a kaliforniai paprikára

A Bell paprikát (vagy ismertebb nevén kaliforniai paprikát) általában frissen fogyasztjuk, salátába aprítva vagy hússal töltve készítjük el. Mutatjuk, melyik mire a legjobb!

A kalifornia paprika igen színes zöldségféle: zöld, sárga, narancssárga vagy bordós-pirosas, harangalakú termésként találkozhatunk vele a piacon. Érdekesség, hogy ez a négy szín mindössze egy-, és nem négyféle paprikát jelöl, négy különböző érettségi állapotban!

Észrevetted már, hogy ennek a kedvelt zöldségnek a törzse eltérő számú (általában 3-4 darab) cikkre van tagolva?

Míg egyesek azt állítják, hogy ezzel állapítható meg a paprika neme, addig mások ennél izgalmasabb következtetéseket is megállapítottak a kaliforniai paprika eltérő cikkelyszámú "hátsójáról".

A paprikának egyébként nincs neme, de húsos részének tagozódása segít nekünk abban, hogy a legjobban tudjuk kihasználni zöldségünket.

  • Eszerint pedig a négy cikkelyre osztottvariánsok édesebbek, és nyersen fogyasztva a legfinomabbak. Ezek a fajták egyébként több magot is rejtenek, amiknek akonyhakertben is nagyobb hasznát vehetjük, ha elültetjük őket.
  • A háromrészre tagoltkaliforniai paprikák a legjobbak sütve vagy főve, ezeket bátran tölthetjük is, mivel jóval kevesebb magot is rejtenek.

Szóval a legközelebbi zöldséges-látogatásakor már tudatosan vásárolj be belőlük, addig azt is megmutatjuk, hogy mit érdemes kihoznod belőlük:

És ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek