Így vágják a paprikát a profik! VIDEÓ!

Egy profi Konyhafőnök számos személyes konyhai trükköt is bevethet a feladatok abszolválásánál. Minden fortély és praktika hozzájárulhat a sikerhez. Akár a tiédhez is!

Kerek forma, kemény szár, belső bordák és szétszórt magok. Egy kaliforniai paprika felszeletelése is lehet egy nagyobb kihívás (már eleve furfangos alakja miatt sem kis feladat), ha vágása közben precíz és gyors végeredményt szeretnénk elérni. Az alábbi oktatóvideó azonban néhány szakszerű mozdulatával és vágási technikájával (kis próbagyakorlat után) segít rövidebb idő alatt, esztétikusabb kivitelben felaprítani a paprikát.

Kezdjük az alapoknál, figyelj nagyon - csináld úgy, mint egy profi szakács!

A mutatvány lényege, hogy először lenyessük a paprika tetejét és alját, majd vágunk egy függőlegest a paprika testébe, és széthajtjuk. Így egy mozdulattal eltávolíthatjuk a magházat, és már hozzá is jutottunk a paprika húsához. Ezután jöhet az aprítás.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!