5 alapanyag, ami megakadályozza, hogy szottyos legyen a pitéd

A gyümölcspiték halálát jelenti, ha eláznak, az alsó tésztájuk szottyos lesz, neadjisten nyers marad. Szerencsére megannyi trükk bevethető a tragédia elkerülése végett, irányítsuk most figyelmünket a felhasználható alapanyagokra!

Mit sem ér egy tökéletesen begyúrt omlós tészta vagy egy harmonikusan ízesített töltelék, egy aranybarnára sült, fényes süteménytető, ha maga a gyümölcspite elázik a sütés során. Sajnos, nem sajnos, de szinte az összes töltelékként használt gyümölcs, amit úgy imádunk a puha pitetésztába halmozni, elég sok nedvességet tartalmaz, amit még egy alapos párolással sem mindig tudunk eltávolítani. Nem is baj, hiszen a gyümölcspite töltelékének nem szabad kiszáradnia – de eláznia sem, kerüljük hát el ezt a sorsot az alább felsorolt hozzávalók bevetésével.

Nézd meg galériánkban, mely alapanyagok mentik meg a pitéket az elázástól!

Piték, amiket szórj meg a fenti alapanyagok egyikével:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További zseni konyhai tippekkel jövünk:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!