11 nyári gyümölcsös hús a sós-édes ízek kedvelőinek

Van, akinek a gyümölcsös hús egy ínyencség, másnak ugyanakkor egy visszataszító szörnyszülött: most az első tábort boldoggá tenni, a másodikat meggyőzni hoztuk el az alábbi recepteket.

Kevés olyan ételcsoport van, ami sokkal retróbb, sokkal nosztalgikusabb lenne, mint egy gyümölcsös hús. Ugyanis ezeket a meggyes csirkéket, barackos sertéseket faltuk a nagymamánál, majd a menzán, és talán még azóta is készítjük/készíttetjük valakivel. Mindegy, hogy szeretjük, vagy ki nem állhatjuk, annyiban megegyezhetünk, hogy minden gyümölcsös hús egyedi és utánozhatatlan.

  1. 1.

    Csirkemell meggyszósszal

  2. 2.

    Sajtos-barackos sertéskaraj

  3. 3.

    Szilvamázas csirke

  4. 4.

    Barackos hús

  5. 5.

    Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb

  6. 6.

    Főtt marhahús meggymártással és petrezselymes burgonyával

  7. 7.

    Avignoni csirkemell tejszínes burgonyapürével

  8. 8.

    Őszibarackos csirkemell mézes szósszal

  9. 9.

    Csirkecomb meggyszósszal

  10. 10.

    Őszibarackos csirke

  11. 11.

    Szőlős tokány

Még több gyümölcsös hús receptje vár!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk