Geszti Péter és a macaron

Egy falatnyi boldogság, ami ránk fér – ki mástól származna ez a frappáns macaron-megfogalmazás, mint Geszti Pétertől. A II. Macaron Napon Magyarország kedvenc francia finomságait is megválasztották.

Boros Regina ötletgazda és főszervező mellett Geszti Péter és közös reklámügynökségük is főszerepet játszott a II. Macaron Nap létrejöttében, természetes, hogy kifaggattuk Pétert a macaronhoz fűződő kapcsolatáról.

Geszti Péter és a macaron

Mivel a feleségem borakadémiát végzett, természetesen az utazásainkon helyet kap a gasztronómia is. Franciaországban így ismerkedtünk meg a macaronnal is. Először fel sem tűnt, hogy ez milyen kifinomult és sokszínű, de aztán megbarátkoztam vele – mondta Geszti Péter. Szerintem a macaron egy falatnyi boldogság. És ez a kis öröm ránk is fér! A macaron egy könnyed, nőies édesség, magával ragadó színekkel és formákkal, a Macaron Nap is főleg a hölgyek körében lett népszerű.

{ GALÉRIA = title:A%20Macaron%20Napon%20j%C3%A1rtunk!, 8,1,2,3,5,4,6,7 }

Ráadásul a macaronhoz remekül passzolnak az édes borok és pezsgők, de egy forró kávéval vagy teával is fenségesek. Az idén már több macaronnal kapcsolatos „finomság" is ünnepelte velünk a macaron napját, az italkülönlegességek mellett a parfümöktől és szappanoktól az ékszereken át a könyvekig, de remélem, hogy a macaron-kör jövőre bővülni fog! – ígérte Geszti Péter.

A II. Macaron Nap legjobbjai

Mintha Párizs csodás cukrászdái a budapesti Akvárium Klubba költöztek volna, mindenhol a színpompás aprósüteményekben gyönyörködhettünk, és persze meg is kóstolhattuk a macaronok javát!

A szakmai zsűri a legjobbakat is kiválasztotta, a macaronverseny győztesei a profik, azaz a cukrászdák között ők lettek, gratulálunk!

Szabadon választott ízkategória:

  1. Villa Bagatelle – kecskesajtos, vörösáfonyás macaron
  2. Centrál Kávéház kökényes macaron
  3. Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest somlói macaron

Kávés ízkategória:

  1. SUGAR! shop & confectionary
  2. Centrál Kávéház
  3. a table! boulangerie patisserie

Beszámolók és információk a II. Macaron Napról >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.