Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha vannak szobanövényeid

A főzővíz nemcsak a tésztaszószok esetében ér aranyat, de a növénygondozásnál is. Lássuk, mi a teendőd vele!

Ha számodra is nehézséget jelent életben tartani a növényeidet, akkor jó hírrel kedveskedünk: van rá megoldás! A trükk nem mellesleg filléres és tényleg hatékony, és nincs hozzá másra szükség, mint egy adag főzővízre!

Ezért ne öntsd ki a főzővizet, ha növényeid vannak

Te csodás főzővíz!

A tészta, tojás, krumpli vagy egyéb más zöldségek főzésénél rengeteg értékes tápanyag szabadul fel, ilyen például a foszfor, a nitrogén vagy a kalcium. Ezek remek és hasznos tápanyagok növényeid számára, így butaság lenne hagyni kárba veszni. Csupán annyi a teendőd, hogy szűrd le a főzött alapanyagról, majd várd meg, amíg kihűl a víz, és használd fel a következő öntözésnél.

Ezzel a módszerrel két legyet ütsz egy csapásra, hiszen nemcsak megöntözöd a növényeidet, de értékes tápanyagokkal is ellátod.

Ezen kívül a főzővíz elősegíti a tápanyagok raktározását a talajban, így nem kell olyan gyakran tápoldatokat használnod. Emellett a talaj jobban megtartja majd a vizet a növény alatt, ezért ritkábban kell locsolnod. Mennyi előny!

Ez a módszer egyébként nemcsak nagyon olcsó, de környezetbarát is, így tényleg megér egy próbát!

Forrásunk volt.


Még több a növényekről:

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek