Ezért nem kell (feltétlenül) megsózni a tészta főzővizét
Elétek vetjük ezt a megosztó témát, hogy legyen min vitatkozni: kell sózni a tésztavizet, vagy nem kell sózni a tésztavizet?
NosaltyElétek vetjük ezt a megosztó témát, hogy legyen min vitatkozni: kell sózni a tésztavizet, vagy nem kell sózni a tésztavizet?
NosaltyA főzővíz nemcsak a tésztaszószok esetében ér aranyat, de a növénygondozásnál is. Lássuk, mi a teendőd vele!
NosaltyA tészta gyors, olcsó és laktató megoldás mozgalmas hétköznapi éhségekre, és ha egyszerre többet főzünk belőle, akár a következő nap ellátmányát is letudhatjuk seperc alatt. De hogyan érjük el, hogy a másnap visszamelegített tészta ugyanolyan krémes legyen, mint ha éppen akkor főztük volna meg frissen?
Lakos BenedekSokszor egy eszköz vagy módszer kreatív és meglepő használata, egy apró változtatás a rutinokban új szintre emelheti a főzést. Mutatunk pár tippet, mitől lesz még finomabb az étel.
Szekeres DóraA maradékmentést sosem lehet túlzásba vinni, mindig akadnak újabb módok a konyhában, amivel csökkenthetjük a kidobott élelmiszerek és alapanyagok mennyiségét. Most néhány olyan folyadékot fogunk szemügyre venni, amik sok mindenre használhatók, ennek ellenére mégis a lefolyóban végzik.
Lakos BenedekNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.