9 szívós szobanövény, amivel még a növénygyilkosoknak is meggyűlik a baja

Ha előszeretettel készíted ki a növényeidet, akik, bármit csinálsz, lekókadnak, kidőlnek a földből vagy elszáradnak, akkor figyelj, mert ezek az igazán strapabíróak!

1. SÁRKÁNYFA (Dracaena marginata)

Közvetlen napfénytől védett helyre rakjuk, de egy csöndes sarokba is simán betehetjük. A csíkos levelű változatnál sötétebb helyeken előfordulhat, hogy „elveszíti” a csíkjait, vagyis visszazöldülnek a levelei. Hetente egyszer elég öntözni - kutyákra, macskákra mérgező!

2. KÖZÖNSÉGES ELEFÁNTLÁB (Beaucarnea recurvata)

A lassan növekedő mexikói elefántláb szereti a napfényt, és a felszín feletti gumós gyökerében tárolja a vizet, ezért túlöntözni nem megengedett - szóval őt tényleg el lehet hanyagolni!

3. FILODENDRON (Philodendron)

Ehhez a nemzetséghez több fajta is tartozik, de egyiket sem könnyű elpusztítani, hálistennek. Nem szeretik a tűző napot, de a sok vizet sem. A túlöntözés tehát tilos!

4. KARÁCSONYI KAKTUSZ (Schlumbergera)

Mostoha nevet kapott, mert sokan csak télen szerzik be, pedig mi kivetnivaló lenne egy zöld kaktuszfélében, amin rózsaszín, fehér, lila vagy piros virágok nőnek? Csak lerakod, és elvan magában, hiszen kaktusz. Ne nagyon locsold, sőt!

5. LEGÉNYPÁLMA (Zamioculcas zamiifolia)

Irodai kedvencünk, és tényleg mindent kibír, nagyra nő, kevés vízzel is elvan, és új levélkékkel hálálja meg a törődést.

6. FÁCÁNLEVELŰEK (Sansevieria)

Ide tartozik a méltán híres anyósnyelv is, ami szerintünk majdnem mindenki osztálytermében ott díszelgett, és némám tűrte a krétaport és a mostoha körülményeket is. Akár egy hónapig is elvan vízmentesen!

7. BUZOGÁNYVIRÁG (Dieffenbachia)

A másik túlélő, akire gyerekkorunkból emlékezhetünk - a legjobban a függöny mögül szeret leskelődni, hiszen nagyon csípi a szűrt fény...és a kevés vizet!!

8. KORALLVIRÁG (Kalanchoe)

Jól ismert növény nálunk, szinte mindenki vett már ilyet ajándékba, mert cuki, elérhető árú és kedvező méretű, ezen felül pedig strapabíró is: a meleget és a hideget is bírja, na meg a szárazságot, hiszen szukkulens, azaz a dundi leveleiben tárolja a vizet!

9. ALOE VERA

Végül természetesen nem maradhat ki a nagylelkű gyógyító, aki aranyat érő nyugtató nedűjét minimális törődésért cserébe adja. Kifejezetten nem szereti a sok vizet, hiszen sivatagból származik!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó: Getty

forrás

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek