Forró italok reggelire

Sehogy sem tudod rávenni magadat a reggelizésre? Akkor legalább válogass italreceptjeink közül – kakaó, kávé, tea, tej, forró csoki –, biztosan találsz kedvencet, hogy mégse üres gyomorral indulj el otthonról!

Reggeli és vacsora rovatunk arra hivatott emlékeztetni titeket, hogy mennyire fontos a rendszeres és tudatos táplálkozás. A nap első étkezéséről sokat cikkeztünk az elmúlt hetekben, dietetikusunk elmagyarázta, miért olyan fontos minőségi táplálékkal kezdeni a napot. Ha még ezek után sem tudnád rávenni magad, hogy reggel megadd a módját az étkezésnek, legalább arra hadd vegyünk rá, hogy valamilyen energiadús, meleg itallal ébreszd a szervezeted! Az ínycsiklandó kakaó, tejeskávé és társai ellen igazán nem lehet kifogásod – ráadásul az ébredés is könnyebben megy, ha tudod, hogy tested-lelked átmelengető finomság vár rád – és öt perc csak saját magadra.

Válogass péksütikből! >>

A kakaót ma már mindenféle instant porokból, granulátumokból készítik sokan, de ha egyszer visszatérünk az igazi, főzött típushoz, többet biztosan nem elégszünk majd meg a mikrózott, instant poros utánzatokkal. Nagyanyáink még mézzel, valódi kakaóval és friss, nyers, kezeletlen tehéntejjel varázsolták minden reggel az asztalra az édes finomságot: ma már a városi ember gyomra nem feltétlenül tudja megemészteni ugyan a valódi tehéntejet, helyette a szója- és rizsitalok is megteszik, de ha kapunk, akkor a kecsketejet semmiképpen se hagyjuk ki. A karamellás tej, ó, gyerekkorunk kedvence! Ez is beszerezhető ugyan zacskózva a boltokban, de az otthon készítettnek semmi sem ér a nyomába klasszikusan, pöttyös bögréből hörpölve reggel, de akár este is imádjuk, s ehhez még örök gyereknek sem kell lenni.

Lustálkodós reggelik hétvégére >>

Ha forró csokit innánk, szintén folyamodhatunk a kakaó receptjéért, de tuningoljuk még egy kicsit fahéjjal, vaníliával, a vaníliarúd kikapart magja isteni eleggyé keveredik a kakaó és a méz aromájával – már nem tudják elvenni a reggeli jókedvünket! A megszokások rabjai maradhatnak a jól bevált teánál vagy kávénál – esetleg próbáljunk ki új fajtákat, változtassunk a megszokásokon! Az angolok például tejjel, illetve tejszínnel isszák a teájukat, egy próbát megér, még ha először idegennek is fog tűnni az ötlet. A lényeg, hogy szánjunk pár percet reggelente arra, hogy elindítsuk a napot, végiggondoljuk az aznapi teendőinket, pár perc nyugalmat biztosítsunk magunknak egy bögre forró ital mellett – mert aztán az egész napos rohanásban nem biztos, hogy lesz erre lehetőség.

További forró italok receptjeiért kattints ide! >>

Oszd meg: Te mit iszol reggelire?

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeiért ide kattints! >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szobanövény, ami könnyedén és boldogan viseli a téli, száraz...

A téli, napsütésben nem bővelkedő hideg hónapok illetve a fűtött lakások megviselhetik a szobanövényeinket. Akadnak olyan egyedek, melyek kifejezetten nehezen tűrik ezt az időszakot és a fűtés következtében uralkodó száraz, meleg levegőt beltéren, de olyanok is, amelyek viszont simán bírják. Utóbbi csoportból mutatunk most ötöt.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...