Kakaó

Kakaó

Leírás

A Dél-Amerikában őshonos növény termesztésének legfőbb célja, hogy gyümölcséből, a kakaóbabból csokoládét, kakaóvajat és kakaóport állítsanak elő. A kakaó, por formájában elsősorban édességek készítéséhez használatos, míg a kész csokoládét nagyrészt önmagában, illetve desszertekben fogyasztjuk. A kakaópor a kakaóbab finomra őrölt belsejéböl készül. Ezt kakaómasszának hívják. Ebben a kakaóvaj természtes módon van jelen együtt a kakaóval. A kakaóport úgy kapják meg, hogy a kakaómassza vajtartalmát kivonják belőle, majd finomra szitálják. A csokoládé pedig úgy készül, hogy ehhez a kakaómasszához cukrot adnak.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

100g Kakaó

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

kakaó?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek