hozzászólások

leírás

A Dél-Amerikában őshonos növény termesztésének legfőbb célja, hogy gyümölcséből, a kakaóbabból csokoládét, kakaóvajat és kakaóport állítsanak elő. A kakaó, por formájában elsősorban édességek készítéséhez használatos, míg a kész csokoládét nagyrészt önmagában, illetve desszertekben fogyasztjuk. 
A kakaópor a kakaóbab finomra őrölt belsejéböl készül. Ezt kakaómasszának hívják. Ebben a kakaóvaj természtes módon van jelen együtt a kakaóval. A kakaóport úgy kapják meg, hogy a kakaómassza vajtartalmát kivonják belőle, majd finomra szitálják. A csokoládé pedig úgy készül, hogy ehhez a kakaómasszához cukrot adnak. 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

Kakaó alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!