Válogass péksütikből!

Ha semmiképp sem tudsz lemondani a reggeli, gőzölgő péksüteményekről, próbáld meg otthon elkészíteni! Ha egyszemélyes a háztartás, akkor azért, ha többen vagytok, akkor pedig azért!

Akárhogyan is nézzük, az mindenképpen fontos, hogy a reggeli, a nap első étkezése kellő mennyiségű energiával töltsön föl bennünket. Azt már tisztáztuk, hogy a napot nagyon is érdemes valamilyen táplálékkal indítani – inkább, mint üres gyomorral vagy egy csésze kávéval a gyomrunkban útnak indulni. Persze ott vannak a megrögzött péksütirajongók, akiket nagyon nehéz eltéríteni a pékségekbe vezető útvonalakról, hiszen annyira bejáratott rituálé számukra a kedvenc kakaós csigájukig vezető út, hogy valószínűleg bekötött szemmel is odatalálnának.

Ha már semmiképp sem akarunk lemondani a szénhidrátbombákról, legalább készítsük otthon! Közel sem vesz el annyi időt, mint gondolnánk, a hét elején vagy akár vasárnap megsüthetünk egy-egy adagot, osszuk meg vasárnap a teendőket – a család egyik tagja ebédet főz, a másik pedig majd megsüti előre a jövő heti reggeliket.

Omlett reggelire >>

Kakaós csigát ma már nagyon kevés helyen készítenek igazán jól, általában felsértett szájpadlással konstatáljuk, hogy bizony a ma reggeli választás sem volt nyerő, a csiga pedig száraz volt, mint a sivatag. Filléres sütemény ez egyébként kelt tésztából, vaj, élesztő, kakaó, cukor, tej, tojás általában mindig vannak otthon, elő hát a farbával és kísérletezzük ki a saját kedvencünket. Ha ezt mégis fárasztónak ítélnénk, a NoSalty kakaós csiga receptjei segítségünkre lesznek. Nemrégiben írtunk többször is a crossiant-okról, továbbra is fenntartjuk, hogy az elképzelhető egyik legfinomabb reggeli ez a hajtogatott tészta, sajttal töltve vagy szórva – mindegy is, mert mindenhogyan fejedelmi élvezet, kis lekvárral, vajjal pedig némi franciás allűrt is csempészhetünk a reggelekbe.

Szendvicsre fel! >>

Ott van még a sajtos rúd esete, mint tipikus rohanós, készen vásárolt péktermék, ez pedig a legegyszerűbben produkálható finomságok közé tartozik – miután kész leveles tésztával tudunk dolgozni, ha egyszer megsütjük otthon, többé nem nagyon áhítozunk majd másmilyenre. Magukat kétbalkezeseknek gondolók se tétovázzanak, a sajtos rúd nekik is sikerülni fog.

A franciákhoz visszatérve! Azért egy frissiben sült bagettel is bármikor megelégszünk, mert már a látványa is falásra csábít. Morfondírozhatunk még az alábbiakon: túrós batyu, lekváros levél, pizzaszelet – segítséget kérhetünk bármelyikhez nagymamától, vagy ha már nagyobbak a gyerekek, vonjuk be őket. Közös programnak sem utolsó a sütögetés, de barátoknak is gyárthatjuk a fönti klasszikusokat, biztos, hogy találunk pár éhes szájat, akik segítenek felszámolni az esetlegesen megmaradt fölösleget!

További reggelikért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek