Ezek voltak Elvis kedvenc kajái - 40 éve ment el a Rock 'n' Roll királya

A Király élt, halt a baconért. Szendvicsbe, húsgolyókon, olasz felvágottal, mindenhogy szerette. Halála előtt ez meg is látszott az alakján.

Elvis Presley nem csak zenélni szeretet, hanem enni is. Ez meg is látszott rajta, 42 évesen már 150 kilogramm körül volt a súlya. Nem is csoda, hiszen a pontosan negyven éve elhunyt Király kedvence a bacon volt, szinte mindennel azt ette. Sajnos a zsíros és cukros ételek egészségügyi problémákat is okoztak Elvisnél, aki a déli Mississippi államban született, és az ott elterjedt ételeket szerette leginkább. A külföldi kajákért annyira nem rajongott.

Elvis nagy étvágyában valószínűleg az is közre játszott, hogy gyermekkorában szegénységben éltek családjával, ezért előfordult az is, hogy mókushús került az asztalra. Mary Jenkins Langston, aki 14 évig volt a Király szakácsa is úgy látta, hogy Elvis imádott enni. Egyszer állítólag azt mondta neki, hogy egyetlen öröme van az életben, ez pedig az evés. De nézzük meg, mik is voltak a Rock 'n' Roll királyának kedvencei:

Baconos, mogyoróvajas szendvics, eperdzsemmel és baconnel felturbózva

Erről a fogásról, ami Elvis-szendvicsként is ismert, korábban mi is írtunk. A szendvics több mint 7000 kalória. A Király állítólag olyannyira rabja volt ennek az ételnek, hogy néha 1300 kilométert is utazott érte.

Elvis inspirálta receptjeink:

Elvis party húsgolyók

Mi történhet, ha némi húst még több húsba göngyölünk? Elvis tudta a választ, hiszen imádta a marhahúsból készült golyócskákat baconbe csavarva. A New York Times szerint az étel azért volt az egyik kedvence, mert a vidéki gyerekkorára emlékeztette, amikor kénytelen volt egyszerű kajákat enni.

Forrás: Flickr

Mit evett reggelire?

Elvis a reggelinek is megadta a módját. Természetesen ennél az étkezésnél sem maradhatott el a bacon, ami mellé gyakran tükörtojást fogyasztott. Ezen kívül szerette a vajat, szinte mindenen.

A kedvence egy hússal töltött kis kosárka, pogácsa volt, amit tömérdek mennyiségű vajjal öntöttek le.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Kitchen Project, NY Daily News.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek