Durvulj be Elvis 7000 kalóriás szendvicsével

Itt a szendvics, ami ugyan Elvis veszte lett, de ha te okosan tolod magadba, a legütősebb szendód lesz egy elfuserált nap után.

A Love Me Tender legendája nem csak a szerelemben, de a gasztronómiában is szerette a kényeztetést. Ez meg is látszott rajta: Elvis halálakor 150 kg körül volt, ebben nagy szerepe lehetett kedvenc szendvicsének: a 30 centi hosszú, mogyoróvajjal, bacon szalonnával, banánnal és eperdzsemmel töltött szénhidrát,- és cukorbombának.

A Király olyannyira rabja volt ennek a szendvicskülönlegességnek, hogy megesett, hogy 1300 kilométert utazott érte. Hiszen ha a földkerekség egyik leghíresebb zenészlegendája vagy, akkor bármit, bármikor megkaphatsz, méghozzá bárhol. Elvis Presley a denveri Colorado Mine Company étterem szendvicseiért volt oda annyira, hogy bármikor eszébe jutott kedvenc csemegéje, bepattant a magángépére és odautazott rendelni magának.

Az általa híressé vált szendvics egyébként a halála óta olyannyira népszerű, hogy ma már külön Wikipédia-oldala is van. Az itthon kevésbé ismert és népszerű mogyoróvaj Amerikában és Angliában a mindennapokban használt szendvicsalap. Mondjuk ami nálunk a vaj vagy a lekvár, az náluk egy jó mogyoróvaj. A szendvics egyébként többféle változatban is létezik: a banános-mogyoróvajas-baconös kombináció mellett van egy húsmentes verzió is, az inzulinsokkos variációnál pedig a mogyoróvajjal és banánkarikákkal feltuningolt szendvicset grilled cheese-ként átsütik, majd tálalás előtt még mézzel vagy juharsziruppal is meglocsolják.

Így készítsd el az eredeti Elvis-szendvicset!

Hozzávalók:

  • 5 szelet fehér kenyér (szeletelt toastkenyér, csomagolt)
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 banán (villával szétnyomva, de karikázhatod is)
  • 1 evőkanálnyi méz
  • 8 szelet bacon-szalonna
  • gyümölcslekvár (áfonya,- vagy eperdzsem a legjobb hozzá)
  • vaj

Elkészítés:

Vékonyan kenjük meg mogyoróvajjal az egyik kenyeret, a másik felét pedig a dzsemmel. Pakoljuk meg a szétnyomott banánnal és csorgassunk rá mézet. A bacon szeleteket süssük ropogósra, csepegtessük le a zsírt és rakjunk pár darabot a kenyérszeletek közé. Az egészet pakoljuk egymásra a tetejét fedjük le egy kenetlen kenyérrel. A teljes élményért szúrd át fogpiszkálóval, majd kevés vajon, óvatosan pirítsd meg egy serpenyőben. A tetejére tehetünk pár csepp juharszirupot is, csak hogy ne aprózzuk el a kalóriákat.

Ez is érdekelhet!

4 trükk, hogy csinálj menő grilled cheese-t!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...