Durvulj be Elvis 7000 kalóriás szendvicsével

Itt a szendvics, ami ugyan Elvis veszte lett, de ha te okosan tolod magadba, a legütősebb szendód lesz egy elfuserált nap után.

A Love Me Tender legendája nem csak a szerelemben, de a gasztronómiában is szerette a kényeztetést. Ez meg is látszott rajta: Elvis halálakor 150 kg körül volt, ebben nagy szerepe lehetett kedvenc szendvicsének: a 30 centi hosszú, mogyoróvajjal, bacon szalonnával, banánnal és eperdzsemmel töltött szénhidrát,- és cukorbombának.

A Király olyannyira rabja volt ennek a szendvicskülönlegességnek, hogy megesett, hogy 1300 kilométert utazott érte. Hiszen ha a földkerekség egyik leghíresebb zenészlegendája vagy, akkor bármit, bármikor megkaphatsz, méghozzá bárhol. Elvis Presley a denveri Colorado Mine Company étterem szendvicseiért volt oda annyira, hogy bármikor eszébe jutott kedvenc csemegéje, bepattant a magángépére és odautazott rendelni magának.

Az általa híressé vált szendvics egyébként a halála óta olyannyira népszerű, hogy ma már külön Wikipédia-oldala is van. Az itthon kevésbé ismert és népszerű mogyoróvaj Amerikában és Angliában a mindennapokban használt szendvicsalap. Mondjuk ami nálunk a vaj vagy a lekvár, az náluk egy jó mogyoróvaj. A szendvics egyébként többféle változatban is létezik: a banános-mogyoróvajas-baconös kombináció mellett van egy húsmentes verzió is, az inzulinsokkos variációnál pedig a mogyoróvajjal és banánkarikákkal feltuningolt szendvicset grilled cheese-ként átsütik, majd tálalás előtt még mézzel vagy juharsziruppal is meglocsolják.

Így készítsd el az eredeti Elvis-szendvicset!

Hozzávalók:

  • 5 szelet fehér kenyér (szeletelt toastkenyér, csomagolt)
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 banán (villával szétnyomva, de karikázhatod is)
  • 1 evőkanálnyi méz
  • 8 szelet bacon-szalonna
  • gyümölcslekvár (áfonya,- vagy eperdzsem a legjobb hozzá)
  • vaj

Elkészítés:

Vékonyan kenjük meg mogyoróvajjal az egyik kenyeret, a másik felét pedig a dzsemmel. Pakoljuk meg a szétnyomott banánnal és csorgassunk rá mézet. A bacon szeleteket süssük ropogósra, csepegtessük le a zsírt és rakjunk pár darabot a kenyérszeletek közé. Az egészet pakoljuk egymásra a tetejét fedjük le egy kenetlen kenyérrel. A teljes élményért szúrd át fogpiszkálóval, majd kevés vajon, óvatosan pirítsd meg egy serpenyőben. A tetejére tehetünk pár csepp juharszirupot is, csak hogy ne aprózzuk el a kalóriákat.

Ez is érdekelhet!

4 trükk, hogy csinálj menő grilled cheese-t!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...