Durvulj be Elvis 7000 kalóriás szendvicsével

Itt a szendvics, ami ugyan Elvis veszte lett, de ha te okosan tolod magadba, a legütősebb szendód lesz egy elfuserált nap után.

A Love Me Tender legendája nem csak a szerelemben, de a gasztronómiában is szerette a kényeztetést. Ez meg is látszott rajta: Elvis halálakor 150 kg körül volt, ebben nagy szerepe lehetett kedvenc szendvicsének: a 30 centi hosszú, mogyoróvajjal, bacon szalonnával, banánnal és eperdzsemmel töltött szénhidrát,- és cukorbombának.

A Király olyannyira rabja volt ennek a szendvicskülönlegességnek, hogy megesett, hogy 1300 kilométert utazott érte. Hiszen ha a földkerekség egyik leghíresebb zenészlegendája vagy, akkor bármit, bármikor megkaphatsz, méghozzá bárhol. Elvis Presley a denveri Colorado Mine Company étterem szendvicseiért volt oda annyira, hogy bármikor eszébe jutott kedvenc csemegéje, bepattant a magángépére és odautazott rendelni magának.

Az általa híressé vált szendvics egyébként a halála óta olyannyira népszerű, hogy ma már külön Wikipédia-oldala is van. Az itthon kevésbé ismert és népszerű mogyoróvaj Amerikában és Angliában a mindennapokban használt szendvicsalap. Mondjuk ami nálunk a vaj vagy a lekvár, az náluk egy jó mogyoróvaj. A szendvics egyébként többféle változatban is létezik: a banános-mogyoróvajas-baconös kombináció mellett van egy húsmentes verzió is, az inzulinsokkos variációnál pedig a mogyoróvajjal és banánkarikákkal feltuningolt szendvicset grilled cheese-ként átsütik, majd tálalás előtt még mézzel vagy juharsziruppal is meglocsolják.

Így készítsd el az eredeti Elvis-szendvicset!

Hozzávalók:

  • 5 szelet fehér kenyér (szeletelt toastkenyér, csomagolt)
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 banán (villával szétnyomva, de karikázhatod is)
  • 1 evőkanálnyi méz
  • 8 szelet bacon-szalonna
  • gyümölcslekvár (áfonya,- vagy eperdzsem a legjobb hozzá)
  • vaj

Elkészítés:

Vékonyan kenjük meg mogyoróvajjal az egyik kenyeret, a másik felét pedig a dzsemmel. Pakoljuk meg a szétnyomott banánnal és csorgassunk rá mézet. A bacon szeleteket süssük ropogósra, csepegtessük le a zsírt és rakjunk pár darabot a kenyérszeletek közé. Az egészet pakoljuk egymásra a tetejét fedjük le egy kenetlen kenyérrel. A teljes élményért szúrd át fogpiszkálóval, majd kevés vajon, óvatosan pirítsd meg egy serpenyőben. A tetejére tehetünk pár csepp juharszirupot is, csak hogy ne aprózzuk el a kalóriákat.

Ez is érdekelhet!

4 trükk, hogy csinálj menő grilled cheese-t!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek