Ezek a sikeres életmódváltás első lépései

Az életmódváltás, hiába szépítjük, egy olyan döntés, amihez rengeteg erő és tervezés szükséges, és szabályokat kell hoznunk, hogy sikeres legyen.

Tényleg válts életmódot

Nagyon fontos, hogy igazi, tartós eredményeket csak és kizárólag akkor fogsz elérni, ha nem egy gyors diétával próbálsz megszabadulni a plusz kilóidtól, hanem ténylegesen életmódot váltasz. Ez már csak azért is jobb megoldás, mert így nem kell majd lemondj a kedvenceidről, csak ügyesen meg kell tervezned, hogyan építheted be őket az új életedbe. A legjobb, ha ebben szakértő segítségét kéred.

Búcsúzz el a mérlegtől!

Sajnos még mindig sokan esnek bele abba a hibába, hogy a mérlegre állnak minden egyes nap, és az alapján döntik el, hogy sikeres-e a diétájuk. Alapból, mivel hosszú távra tervezel, könnyen lehet, hogy a súlyod sokáig stagnálni fog. Ettől nem kell megijedni, elég, ha érzed a változást magadon és mondjuk ruháidon. Sokkal többet segít, ha havonta lefotózod magadat, majd összehasonlítod a képeket, vagy mérőszalaggal megméred magad.

Ezekről ne feledkezz meg!

Ahogy a teljesítményed javul, és egyre intenzívebben mozogsz, úgy érezheted, hogy szervezeted plusz tápanyagokat igényel. Rendszeres edzés mellett még akkor is szükséged van vitamin- és fehérjepótlásra, ha egyébként vegyes, kiegyensúlyozott étrendet követsz. A fehérje, vagyis a protein az izmok regenerálódásában is nagy szerepet játszik.

Mozgás nélkül nem megy

A heti mennyiség és a mozgásforma egyéni adottságok és célkitűzések szerint változhat, de a heti két alkalom a minimum, amelyet be kell iktatnod. Persze, minél több, annál jobb – persze ez nem azt jelenti, hogy napi 2x kellene edzened, sőt heti ötnél semmiképp ne mozogj többször megerőltetően.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Mit is jelent a veganizmus pontosan, ahol még a méz...

Javában tart a veganuár, amely azt tűzte ki célul, hogy próbáljunk meg egy hónapon át megismerkedni a vega, de főként a vegán életformával. Ki-ki elhatározása és vérmérséklete szerint kipróbálhatja, milyen egy hónapig teljesen vagy részlegesen elhagyni a húst és az állati eredetű élelmiszereket. De mit is jelent a veganizmus pontosan? Miért tiltott benne a méz, sőt a borivás is akár?

Szekeres.Dóra

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek