6 diéta, amit kihagynánk

Tudjuk, hogy diétázni sosem egyszerű. Vannak viszont olyan étrendek, melyekről nem tudjuk elképzelni, hogyan tudják mások több héten keresztül csinálni. 

Caesar saláta Mercedes konyhájából recept

Diétázni nyilvánvalóan senki sem szeret, de akadnak olyan táplálkozási módszerek, melyekről kifejezetten azt lehet feltételezni, hogy minden egyes étkezésre utálattal fogunk gondolni, ha betartjuk az előírásokat. A fogyókúra amolyan szükséges rossz, amit néha kénytelenségből beiktatunk, főleg persze ünnepek után, amikor a feszülő nadrágok figyelmeztetnek, hogy a centiméterek megszaladtak. A Huffington Post értetlenségét fejezte ki a most következő hat, egyoldalú diéta miatt, és abban mélységesen egyetértünk velük, hogy ezek az egysíkú étkezési rutinok simán megutáltathatják velünk az evést.

Grapefruit diéta

Egy szuperegészséges, C-vitaminban gazdag gyümölcs, ami hibátlan reggeli, immunrendszert erősítő növény, ám könnyen meg lehet utálni, ha a róla elnevezett diéta minden egyes fogása előtt enni kell belőle egy darabot.

Dukan diéta

A módszer hihetetlen népszerűségnek örvend már itthon is, viszont sokan fel is adják annak túlbonyolítottsága miatt… egy hét minimál zsír, sok fehérje, egy kanál zabpehely, sok víz, aztán a következő héten… fennáll a veszélye, hogy már az első szakaszt megunjuk és hagyjuk az egészet.

Ezeket olvastad már?

Káposztaleves kúra

Sosem értettük, hogy képes valaki legalább hét napon keresztül főtt káposztát enni - pláne, hogy ennél sokkal izgalmasabb elkészítési módjai vannak ennek a csodás zöldségnek.

South Beach diéta

Az első szakaszban gyakorlatilag mindent el kell hagynod, ami élvezetes: zsírok, szénhidrátok minimálisra csökkentve. Hol maradnak az ízek?

Lékúra

Bármilyen egészségesnek tekintett turmix vagy smoothie, netán gyümölcs-zöldséglé ide tartozik, melyekből napokon keresztül fogyasztanunk kell - és csak ezt, semmi szilárdat.

Írd meg!

Te próbáltad már valamelyik diétát? Mik a tapasztalataid?

Nyers étkezés

Bizonyos dolgok egészen egyszerűen hiányoznak, ha nincsenek megsütve, megfőzve. Az viszont biztos, hogy hozzá lehet szokni a nyershez is és az is, hogy nagyon egészséges.

(via HuffingtonPost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek