6 diéta, amit kihagynánk

Tudjuk, hogy diétázni sosem egyszerű. Vannak viszont olyan étrendek, melyekről nem tudjuk elképzelni, hogyan tudják mások több héten keresztül csinálni. 

Caesar saláta Mercedes konyhájából recept

Diétázni nyilvánvalóan senki sem szeret, de akadnak olyan táplálkozási módszerek, melyekről kifejezetten azt lehet feltételezni, hogy minden egyes étkezésre utálattal fogunk gondolni, ha betartjuk az előírásokat. A fogyókúra amolyan szükséges rossz, amit néha kénytelenségből beiktatunk, főleg persze ünnepek után, amikor a feszülő nadrágok figyelmeztetnek, hogy a centiméterek megszaladtak. A Huffington Post értetlenségét fejezte ki a most következő hat, egyoldalú diéta miatt, és abban mélységesen egyetértünk velük, hogy ezek az egysíkú étkezési rutinok simán megutáltathatják velünk az evést.

Grapefruit diéta

Egy szuperegészséges, C-vitaminban gazdag gyümölcs, ami hibátlan reggeli, immunrendszert erősítő növény, ám könnyen meg lehet utálni, ha a róla elnevezett diéta minden egyes fogása előtt enni kell belőle egy darabot.

Dukan diéta

A módszer hihetetlen népszerűségnek örvend már itthon is, viszont sokan fel is adják annak túlbonyolítottsága miatt… egy hét minimál zsír, sok fehérje, egy kanál zabpehely, sok víz, aztán a következő héten… fennáll a veszélye, hogy már az első szakaszt megunjuk és hagyjuk az egészet.

Ezeket olvastad már?

Káposztaleves kúra

Sosem értettük, hogy képes valaki legalább hét napon keresztül főtt káposztát enni - pláne, hogy ennél sokkal izgalmasabb elkészítési módjai vannak ennek a csodás zöldségnek.

South Beach diéta

Az első szakaszban gyakorlatilag mindent el kell hagynod, ami élvezetes: zsírok, szénhidrátok minimálisra csökkentve. Hol maradnak az ízek?

Lékúra

Bármilyen egészségesnek tekintett turmix vagy smoothie, netán gyümölcs-zöldséglé ide tartozik, melyekből napokon keresztül fogyasztanunk kell - és csak ezt, semmi szilárdat.

Írd meg!

Te próbáltad már valamelyik diétát? Mik a tapasztalataid?

Nyers étkezés

Bizonyos dolgok egészen egyszerűen hiányoznak, ha nincsenek megsütve, megfőzve. Az viszont biztos, hogy hozzá lehet szokni a nyershez is és az is, hogy nagyon egészséges.

(via HuffingtonPost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek