Ez történik, ha nem iszol eleget a kánikulában

Nem mindenki veszi komolyan, de a kánikulában tényleg nagyon fontos, hogy folyamatosan hidratáljunk, különben kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk.

Keringési problémák

Ha kevés folyadékot iszol, akkor besűrűsödik a véred, lelassul a vérkeringésed, ami elsősorban szív- és keringési problémákat okozhat. Mivel a szíved látja el friss vérrel az összes szervet, így a keringési rendellenességek mellett más tüneteket is produkálhat a tested, ha nem viszel be elég folyadékot.

Fejfájás

Ha gyakran fáj a fejed, amikor meleg van, akkor valószínűleg nem iszol eleget. Lehetséges, hogy elfeledkezel a rendszeres hidratálásról az egész napos rohangálás miatt, de ha mindig viszel magaddal vizet, és beállítasz a telefonodon óránként egy emlékeztetőt, akkor könnyedén teljesítheted a napi 8 pohár minimum mennyiséget. Az sem jó megoldás, ha egész nap nem iszol, és este bepótolod. Fontos, hogy folyamatosan vigyünk be folyadékot a szervezetünkbe. A kávéval is csak óvatosan, mert erősen vízhajtó hatású, kötelező legalább két nagy pohár vizet elfogyasztani kávézás után, hogy ne szárítsuk még tovább szervezetünket.

Bőrszárazság

Természetesen a bőrödre is kihat, ha nem iszol elég vizet. Ha nem viszel be elég folyadékot, akkor bőrszárazságod, de akár ekcémád is lehet. Ebben az esetben teljesen felesleges mindenféle kencefice, vízhiányos bőrre való testápoló, aloe vera-készítmények. Ha belülről nem kapja meg szervezetünk a kellő folyadékpótlást, száradt, viszkető, élettelen bőr lesz a következmény.

A fogyásba is beleszól

Bizony, ha nem megfelelő a folyadékbeviteled, akkor a fogyókúrád sem lesz sikeres. Hiába sportolsz sokat, eszel egészségesen, ha nem figyelsz oda a vízfogyasztásra. A kevés folyadék ugyanis nem tudja megfelelően átmosni a szervezetet, így a zsírsejtek mellett a méreganyagok sem távoznak abban az ütemben, ahogyan egy kiegyensúlyozott, egészséges életmód azt indokolttá tenné.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

fotó: getty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!