Ez az első hotellánc, amelyik bevállalta, hogy egy évig csak vegetáriánus menüt kínál

Októbertől kezdte meg az egy éves kihívást az Ovolo hotellánc, miszerint egyes éttermeiben a vendégeknek kizárólag növényi alapú menüsort szervíroz.

Meglepő, ám a fenntarthatóság felé tartó úton kifejezetten merész, egyben bölcs döntést hozott az Ovolo Hotels, világszerte népszerű hotellánc vezetése, amikor úgy határozott, egy teljes évre száműzi éttermeiből a húst, és vegetáriánus menüsort kínál vendégeinek. A kihívást október 1-ével indították el, Ausztráliában és Hong Kongban működő egységeikben.

Fogás a Veda étteremben

A lánc egyes éttermei egyébként már régebb óta a növényi alapú étrend felé fordultak, így például Veda névre keresztelt egységük indulásától kezdve a vegetáriánus konyha kedvelőinek egyik kedvenc helye. A tulajdonosok és a séfek azt szeretnék elérni, hogy, ahogy fogalmaznak, "ne csak magunknak, a bolygónknak is tegyünk jót" azzal, hogy nem fogyasztunk húst.

A kísérletet, főleg a Covid-19 árnyékában sokan merész döntésnek tartják, hiszem a turizmus jelentősen visszaszorult, így a vendégek egy részének elvesztéséhez is vezethet a nem mindennapi vállalás. Ugyanakkor Girish Jhunjhnuwala, a hotellánc igazgatója bizakodó.

Fogás a Veda étteremben

A döntést a kiadott közleményben azzal indokolták, hogy egy etikusabb hozzáállást szeretnének képviselni a gasztronómiában."Az étkezés és az ízletes ételek és borok elfogyasztása nagy társasággal az élet egyik legegyszerűbb öröme" - mondta Jhunjhnuwala. „Tudatában akarunk lenni annak, amit fogyasztunk, és szeretnénk a lehető legjobban gyakorolni a fenntarthatóságot, ez nagy hatással van az emberiségre is, nem csak a környezetre."

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Veda étterem/Ovolo Hotels

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így kell elképzelni egy tortát, ha az Michelin-csillagos

Mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy valójában olyan nincs, hogy Michelin-csillagos torta, de valahogy el kellett neveznünk azokat a tortákat, amelyek Michelin-csillagos éttermek konyháiból kerülnek ki. Mert hogy ilyenek igenis léteznek, és sokszor elérhetőbbek, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!