Eddig sosem látott újítással rukkolt elő a Burger King

Arra eddig még nem volt példa a világ történetében, hogy egy gyorsétteremlánc betétdíjas csomagolással adta volna ki ételeit és italait. Végre itt egy új, környezetkímélőbb kezdeményezés!

Többször is felhasználható ételtartókat és poharakat vezet be éttermeiben 2021-től a Burger King - derül ki a hvg.hu cikkéből. Az amerikai gyorsétteremlánc első körben New York-i, portlandi, oregoni valamint tokiói éttermeiben váltja le a papír és műanyag tárolóeszközök használatát, amennyiben pedig jól működik a betétdíjas rendszer, tervek szerint több éttermüknél is bevezetik majd az egyedinek minősülő megoldást.

forrás: Burger King

A betétdíjas rendszerben a vásárlók a pénztárnál választhatják majd ki a betétdíjas, hulladékmentes opciót. Ebben az esetben némi plusz pénzért egy erősebb anyagból készült tartóban kapják majd az ételt és az italt is, amelyeket az étkezés után visszaváltva, visszakaphatják a betétdíjat.

A Burger King nem az első olyan franchise, amely igyekszik környezetkímélő megoldásokkal visszaszorítani a felesleges hulladék keletkezését. A legtöbb Starbucks kávézóban például a vásárlók maguk vihetnek otthonról poharakat (főleg elvitelre kérve), ez az opció azonban a koronavírus-járvány miatt higiéniai okokból szünetel. A Burger Kingnél a fogyasztók saját tárolót nem vihetnek majd, csak az étterem tartóit bérelhetik ki, melyeknek tisztításáról a kijelölt vendéglátóhely gondoskodik.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt , címlap: Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek