Erzsébet királynő 9 kedvenc ételmárkája - még ki is tüntette őket!

Jöjjön most 9 olyan élelmiszermárka, amit az angol királyi család annyira kedvel, hogy még kitüntetésben is részesített.

Van olyan ételgyártó, aminek feltétlenül szereted a termékeit? Sok válaszlehetőség lebeg a szemünk előtt, de most nem rólunk lesz szó, hanem a brit királyi családról, azon belül is Erzsébet királynőről. 9 élelmiszermárka is van, ami megkapta a Royal Warrant nevezetű igen magas királyi kitüntetést - ezt a címet egyébként csak olyan termék kaphatja, amit legalább 5 egymást követő évben vásárol és fogyaszt a királyi család. Szóval lássuk:

1. Cadbury csokoládé

Ezen belül is Erzsébet kedvencéről van szó, egy speciális étcsokoládéról, amivel a Cadbury Karácsonykor rendszeresen megajándékozza őt és családját.

Receptajánló:

Ezt láttad?

Ez az az étel, amitől a brit királyi család szigorúan el van tiltva - de van, aki nem tartja be a szabályt

2. Twinings

A királynő kedvence, reggelente egy csésze Twinings earl grey tea tejjel, cukor nélkül, sőt, vendégeit is ezzel kínálja - ilyenkor természetesen csodás Paragon porcelán teáskészlete is előkerül.

3. Kellogg's

A királynő is gabonapehellyel indítja a reggeleit, méghozzá a Kellogg's Special K típusú finomságaival - sőt, állítólag a szintén Royal Warrant kitüntetést elnyert Tupperware tárolódobozokban tartja őket.

Receptajánló:

4. McIlhenny

A vállalat, mely leginkább tabasco szószáról híres, 2009-ban kapott kitüntetést. A csípős szósz kézzel válogatott, a Lousiana-i Avery Islandról származó paprikákból készül, és 1868 óta ugyanazt a receptúrát követi.

5. Heinz

A márka nálunk is méltán híres, de úgy fest, a királynő is kedveli - mind ketchupjukat, mind babkonzervüket. Utóbbi egy hagyományos angol reggelinek is elengedhetetlen része.

6. Quaker Oats zabpehely

A királynő a gabonapelyhek mellett zabkását is szívesen fogyaszt - akkor viszont erre a márkára esküszik.

7. Walkers Shortbread keksz

A népszerű, nálunk is kapható skótkockás csomagolású vajas keksz is nagy kedvenc a brit királyi családban. A gyártók több mint 100 éve készítik csodás édességeiket, sőt, 2016-ban a királynő 90-szülinapjára külön fémdobozos kiadással kedveskedtek.

8. Nestlé

A királynő bevallottan szereti a csokit - több gyártót is kitüntetett már a Royal Warrant-tal, többek közt a Charbonnel et Walker vagy a Prestat márkákat, de a Nestlét is - első Nestlé csokiszeletét 1933-ban kapta, mikor még hercegkisasszony volt.

9. Wilkin & Sons

A márka kiváló lekvárokat, dzsemeket gyárt, amelyek alapjául kizárólag angolföldön termett gyümölcsök szolgálnak.

II. Erzsébet - 70 éve a trónon címmel jelent meg a Nők Lapja legújabb bookazine kiadványa a királynő uralkodásának évfordulója alkalmából.

A kiadvány megrendelhető ITT, vagy keresd az újságárusoknál!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek