Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A brit királyi család 17 rendhagyó étkezési szokása - és igen, ők is szeretik a McDonald's-ot

Privát séfek és különleges luxusétrend, meki, zsírszegény diéta, tiltólistás ételek, minden van itt - ezt eszi a brit királyi család.

Darren McGrady, az angol királynő, majd Diana hercegnő és fiai, Harry és William privát séfje volt, és mesélt kicsit a brit királyi család étkezési szokásairól, csak rájuk jellemző mániáikról – igen, páran még a mekit is szeretik.

1. A királynő férje, Fülöp slampos a konyhában

Volt olyan, meséli Darren, hogy Fülöp herceg olyan kinyúlt, régi mackófelsőben jött le a konyhába, hogy egy ideig azt hitte, a kertész az. Mikor gondosan megfigyelte, jött csak rá, hogy tévedett.

2. A Balmoral Kastély – itt grillezik a család

Balmoral Castle a királyi család nyaralója, itt lazul a királyi család. Míg a Buckingham Palotában a királynő szobája túl messze van a konyhától, így alig látja a személyzet, itt ez másképp van, sokat találkoznak, mindenki közvetlenebb. „Itt általában Fülöp herceg dolga volt a grillezés, lejárt a konyhába is. Egy alkalommal megkérdezte, van-e frissen fogott lazac, mert a királynő szedett egy kis epret, lehetne az a vacsora” – emlékszik vissza a séf.

3. A vacsora Downtown Abbey stílusú

Balmoralban az volt a szokás, hogy a délutáni teát utcai ruhában költötték el a kandalló mellett, majd felmentek átöltözni, és estélyiben vacsoráztak. Előkerült a legelegánsabb porcelán étkészlet is, míg egy skótdudás járt-kelt az asztal körül.

4. A királynő mindig késik

A királynőnek általában azt mondták, hogy 8:15-kor kezdődik a vacsora, holott valójában csak félkor kezdtek neki. Addigra általában meg is érkezett. Nagy késős volt.

5. Diana szigorú poszt-bulimiás diétát tartott

Diana hercegnő egy ideig komoly étkezési zavarral, bulimiával küzdött, és ehhez kellett igazítani étrendjét is: Darren figyelte a zsírokat, Diana pedig a szénhidrátot dolgozta le az edzőteremben – legalábbis ez volt a szavajárása. A séf átformálta az összes addigi királyi receptet, és egészségesebben kezdett főzni. Lady Di egyébként imádta a halat és a töltött padlizsánt és kaliforniai paprikát.

6. Lady Di sose evett vörös húst

A bárány volt az egyetlen kivétel, de az is csak különleges alkalmakkor. Marhahúst például soha nem fogyasztott.

7. És mindig a zsírszegény verziót kapta 

Általában mindenből a zsírszegény változatot kapta (mondjuk majonéz- vagy tejszínmentesen), de a vendégek tudta nélkül, akik elé a sima zsíros verziót tette a pincér.

8. Harry és WiIliam imádja a gyorskaját

„Emlékszem, Diana egyik nap lejött a konyhába, és lemondta az ebédet, mondván, mekibe megy a fiúkkal.” „Jaj, istenem, de hát én is tudok hamburgert készíteni” – mondtam neki, de a fiúk a (Happy Meal) játékokra (is) pályáztak". Szóval igen, Harry és William imádta a McDonald's-ot és a pizzát is.  

9. A királynő napokkal előre kiválasztja, mit óhajt enni

A Buckingham Palotában az volt a bevett szokás, hogy egy étlapról, amit felküldtek a szobájába, a királynő 3-4 napra előre megtervezte az ételsort, és ahhoz ragaszkodott is.

10. Erzsébet királynő kedvence az étcsoki

Szeret minden helyi jellegzetességet, a vadhúst, a fácánt, a fajdkakast, a fogolyt – ezek gyakran szerepeltek a menüsoron is. Abszolút kedvence viszont a minél sötétebb étcsokoládé.

11. Fokhagyma

„Az egyetlen, aminek viszont a szagától is rosszul volt, az a fokhagyma. Sose szerepelt a menüben.”

12. Fülöp nem szereti az organikusat

A Harrods áruházlánc gyakran küldött a családnak köszönet nyilvánításképp ajándékkosarakat – egy nap Fülöp herceg, Erzsébet férje jött le a konyhába, és megörült a kosárnak, amiben egy halom finomság volt, de mikor megtudta, hogy az Károly herceg saját, organikus élelmiszeres pakkja, mérgesen, káromkodva kivonult a konyhából.

13. A királynő szeret tupperware-ből enni

Azt gondolnánk, mindig aranytányérból eszik, aranyvillával – de Balmoralban például sokszor látták, ahogy műanyag ételhordó dobozból eszi a gyümölcsöt.

14. Az a bizonyos gyémánttál

A királyi család birtokában van egy márványtál, melyen három aranyló látható gyémánt- zafír- és smaragdberakással. 30 éve 500 ezer fontot ért. Az 173 MILLIÓ FORINT.

15. Kellogg's müzlit reggelire

A séf elmondása alapján Erzsébetnek simán megfelel az is, ha eszik egy kis müzlit reggelire, darjeeling teával. Puritán.

16. Károly egyszer elcserélte a személyzet vacsoráját a sajátjával

Egyszerűen jobban tetszett neki a húsosabb bárányszelet, mint az elegánsabb, kevésbé húsos.

...ezeket láttad?


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!