Az olcsó zöldség, mely hozzájárul az erős csontokhoz

A zöldségfogyasztással nehéz mellélőni, de ha van speciális célod az étrendeddel, érdemes tudni, melyik milyen előnyökkel jár. A kelkáposzta például a csontok barátja.

A leveles zöldek fogyasztásával nem tudsz mellélőni. Nagyon sok típus létezik belőlük, és mindegyik rengeteg előnnyel jár az egészségedre nézve. De attól függően, hogy pontosan milyen egészségügyi céljaid vannak, egyesek jobban illeszkedhetnek az étrendhez, mint mások. Egyesek nagyszerűek a fogyáshoz, míg mások a szívednek tesznek jót. Olyan is van, amely az egészséges csontokhoz járul hozzá.

Az olcsó zöldség, mely hozzájárul az erős csontokhoz

A dietetikusok szerint a legjobb leveles zöldség, amit a csontjaid egészségéért fogyaszthatsz, a kelkáposzta. Nemcsak rendkívül magas a tápanyagtartalma, hanem szinte minden piacon könnyen beszerezhető, semleges ízű, és nagyon sokoldalú.

A kelkáposzta az egyik legjobb növényi kalciumforrás, mivel egy csészényi körülbelül 100 milligrammot tartalmaz ebből a csontok számára nagyon fontos mikrotápanyagból. nagyon jó választás akkor, ha nem akarsz csak a tejtermékekre hagyatkozni.

A kelkáposzta nemcsak kalciumot tartalmaz viszont, hanem K-vitamint is, amely szabályozza a kalcium mennyiségét a szervezetben. Az ebben a zöldségben található K1-vitamint szintén az erősebb csontokhoz szokták kötni. Tanulmányok azt találták, hogy a K-vitamin hiányában nagyobb a kockázata a csontritkulás kialakulásának, valamint a csonttörésnek.

Ha nyersen eszed a kelkáposztát, akkor egy csészényi a napi K-vitamin-bevitelednek közel 100%-át fedezi. Főzéssel azonban több mint négyszeres mennyiséget kapsz, hiszen a zöldség összeesik. Így nagyon egészséges kiegészítője lehet bármely más ételnek is.

Bármennyire tápláló is ez a leveles zöld, arról is ismert, hogy kissé keserű az íze. Erős, földes aromájúnak is mondják. Ha ez nem felel meg az ízlelőbimbóidnak, vannak receptek, amelyek tökéletesen elfedik az ízét. Dobj egy maréknyit a turmixba, vagy add hozzá a rántáshoz, szószhoz, leveshez vagy rántottához.

Forrásunk volt.


Még több az egészséges életmódról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek