Így szabadulhatunk meg a zsigeri zsírtól

A zsigeri zsírt eltüntetni kicsit nehezebb, hiszen sem a tükörben, sem pedig a mérlegen nem látjuk, de még a testtömegindexen sem. Szerencsére az egészséges arányok visszaállítására remek módszerek vannak.

A zsigeri zsír elképesztően veszélyes az egészségünkre nézve. Károsíthatja a belső szervek vér- és nyirokkeringését, az oxigénellátást, ami légzési nehézségeket okozhat, de ráerősíthet a testben levő gyulladásokra is, így nagyobb eséllyel alakulhatnak ki olyan komoly egészségügyi problémák, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, a 2-es típusú diabétesz, a reflux vagy a nem alkoholos zsírmáj. Szerencsére odafigyeléssel és megfelelő táplálkozással javítható a helyzet, és csökkenthető a hasi zsír mennyisége. Nézzük, mit tehetünk az ellen, hogy megszabaduljunk a zsigeri zsírtól!

Így szabadulhatunk meg a zsigeri zsírtól

Engedjük el a stresszt!

A stressz mindenre hatással van, így a testsúlyunkra is. A folyamatos szorongás olyan hormonok felszabadulását okozza, melyek meggátolják a zsírbontást. Ha hajlamosak vagyunk a stresszevésre, akkor csak még rosszabbat teszünk. Lehetőleg fordítsunk elegendő időt a pihenésre és a relaxálásra!

Fontos a változatosság

A változatos, csökkentett energiatartalmú étrend elengedhetetlen a hasi zsír legyőzésében. Érdemes sok gyümölcsöt és zöldséget ennünk, emellett hüvelyeseket, teljes kiőrlésű illetve proteinben gazdag gabonaféléket, csökkentett zsírtartalmú tejterméket, sovány húst és olajos magvakat fogyasztani.

Ráadásul, ha ilyen életmódot folytatunk, akkor a D-vitamin kivételével semmilyen más vitamint nem kell pótolnunk a szervezetünkben.

Mozogjunk, amennyit csak lehet

A hasi zsírt nem lehet eltüntetni felülésekkel, inkább valamilyen alacsony pulzusszámmal végzett gyakorlatsor ajánlott. A törzsizomzat megerősítésére és a tónusok javítására a core-edzés a legjobb, később pedig be lehet iktatni az edzésekbe a nagy intenzitással végzett gyakorlatokat is.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek