Ez az olcsó élelmiszer jó lehet a ráncok ellen

A tőkehal rendkívül jó hatásokkal bír, és egy új kutatásból kiderült, hogy még a ráncok elleni harcban is segíthet.

A tőkehal egy kiváló halfajta, mely könnyedén beszerezhető és az ára sincs az egekben, így bárki számára elérhető. Ezen kívül rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, többek között remek magnézium-, nátrium- és káliumforrás, mely tápanyagok erősítik a szívizmot.

Ez az olcsó élelmiszer jó lehet a ráncok ellen

Ezen kívül a fogyást támogatja, hiszen a tőkehalban egyáltalán nincs szénhidrát, zsír is alig, ellenben tele van fehérjével és kulcsfontosságú nyomelemekkel. És most az is kiderült, hogy a ráncok ellen is hatékony.

Az Oregoni Állami Egyetem kutatói bizonyítékot találtak arra, hogy a csendes-óceáni vékonybajszú tőkehal bőre reaktiválja a kollagénútvonalakat az emberi bőrsejtekben, ami ránctalanító hatású.

A tőkehal pikkelyének kitett emberi bőrsejtek bizonyos szintig újraaktiválták az UV-sugárzás által elnyomott kollagénszintézis útját, megakadályozták az UV-sugárzás által felgyorsított kollagénlebontási útvonal aktiválódását, és további antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásokat indítottak be a szervezetben – számolt be a kutatásról a ZME Science.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek