Készül a tabletta, amivel kiváltható lehet a mozgás

A tudósok mindent megtesznek azért, hogy előállítsanak egy olyan tablettát, mely a testmozgás legelőnyösebb hatásait nyújtja.

A rendszeres mozgás rengeteg jótékony hatással bír: segít a fogyásban, egészségesebb marad a szívünk, és kisebb valószínűséggel szenvedünk majd ízületi fájdalmaktól. Most tudósok egy csoportja azt állítja, ha sikerül megérteniük e folyamatok hátterét, akkor képesek lesznek egy olyan tabletta előállítására, mely hasonló eredményeket vált ki, mint a testmozgás.

Készül a tabletta, amivel kiváltható lehet a mozgás

A Futurism által is áttekintett tanulmány szerint a projektben résztvevő szakértők egereken végzett kísérletek alapján dolgoznak. És igen hatékonyan: nemrég sikerült beazonosítaniuk azokat a vérben megtalálható molekulákat (Lac-Phe), amik jellemzően mozgáskor termelődnek, és képesek csökkenteni az étvágyat – írja a hvg.hu.

A tudósok úgy vélik, hogy ez a folyamat akár egy tablettával is elérhető lehet a jövőben.

Sőt, az állatkísérletek során rájöttek, hogy a Lac-Phe hozzájárult az általános táplálékfelvétel, a testsúly csökkenéséhez, valamint a glükóztolerancia javulásához is.

A Baylor Egyetem sejtbiológiával foglalkozó professzora, Jong Csu szerint fontos megállapítaniuk, hogy a Lac-Phe molekula, hogyan terjeszti ki hatását a szervezetre.


Még több mozgás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.