Egzotikus fogyókúra

Fogyni szeretnél, de halálosan unod már a sztenderd kajákat? Adok most 10 tippet más országok konyhájából, amelyeket bátran beilleszthetsz étrendedbe!

Lefogyni nem lehet napok, hetek alatt. Ha megfelelő ütemben csökken a súlyunk (heti -0,5-1 kg), akkor azért ez hónapokig eltartó folyamat (persze ez függ pl. attól is, hogy hány kilótól szeretnénk megszabadulni). Ezért szerintem az egyik legfontosabb alapja a tartósan fenntartható testsúlycsökkentő étrendnek a változatosság, hogy ne unjuk meg, amit eszünk. Ha legalább fejben sikerült túllépnünk a grillezett csirkemell+saláta kombinációján, és már végigettük a hagyományos magyar konyha nyújtotta lehetőségeket, bátran nyissunk más országok ételei felé is, hiszen az egzotikus fűszerezés, 1-2 speckó alapanyag segít fenntartani a lelkesedést a kompromisszumokkal teli időszakban.

Kiválogattam nektek most 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kalória energia- és kevesebb, mint 30 g szénhidráttartalmú teljes értékű, kicsit egzotikusabb ebédrevalót. A megfelelő tápanyagbevitel érdekében kísérjétek őket fél adag rizzsel vagy más izgalmas körettel és sok friss zöldséggel!

  1. 1.

    Marha egytál gerslivel

  2. 2.

    Lazac szójaszósszal és gyömbérrel

  3. 3.

    Okrás marharagu

  4. 4.

    Harcsa stir-fry

  5. 5.

    Sertéskaraj velesült chutneyval

  6. 6.

    Csirke vindaloo

  7. 7.

    Mentás húspogácsák köményes joghurttal

  8. 8.

    Shakshuka Petrától

  9. 9.

    Serpenyős csirkés gyros

  10. 10.

    Grillezett makréla szósszal

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!