A legegyszerűbb luxus: süsd meg egyben a camembert-t

Megunhatatlan igazság, hogy olvasztott sajttal minden sokkal finomabb. És ha már itt tartunk, miért ne lehetne a fogás maga egy egészben sült sajt? Például camembert.

Az egyben sült camembert lesz az új kedvenc előételünk, ez garantált. Hiszen ha valami ennyire egyszerű és mellette mégis úgy néz ki, mintha egy előkelő étteremben szolgálták volna fel nekünk, akkor biztosan érdemes kipróbálnunk. Elkészítése nem is lehetne könnyebb, próbáljuk ki az egyben sült camembert-t.

Egyben sült camembert, a legegyszerűbb luxus

Milyen sajtot vegyünk?

Egyre több boltban kapható már egész guriga camembert sajt, és ez kiváló lehetőséget nyújt számunkra, hogy megsüssük. Mivel a sajtnak viszonylag vastag a jól ismert, penészes héja, ezért a szinte teljesen folyósra olvadó belseje nem folyik szét.

Ebben az is segíthet, ha olyan camembert-t választunk, ami fadobozba van csomagolva. Ez elsőre nagyon urizáló döntésnek tűnhet, azonban a francia hagyományoknak megfelelően a legtöbb minőségi sajtot amúgy is ilyen formákban küldik a boltokba.

Vagyis, ha dobozos sajtot veszünk, két dologban biztosak lehetünk: hogy minőségi termékhez jutunk, és hogy könnyedén megsüthetjük majd.

Hogyan süssük?

Abban az esetben, ha nem találtunk fadobozos sajtot, keressünk otthon egy kis tálat vagy más edényt, ami egyrészt hőálló, másrészt körülbelül akkora, mint a korongunk. Ebben fogjuk elkészíteni.

Késsel vagdossuk be a camembert tetejét, hogy könnyebben megsüljön. Akár az egész felső héjat is levághatjuk, ekkor csupaszon hagyjuk a belsejét és sokkal krémesebbre olvad.

Öntsünk rá pár csepp olajat, sózzuk és borsozzuk, majd szúrjunk bele néhány szál rozmaringot vagy kakukkfüvet. Akár kis gerezd fokhagymákkal is tűzdelhetjük.

A fadobozban vagy a kiválasztott sütőtálban tegyük 180℃-ra előmelegített sütőbe, 12-15 perc erejéig. Figyeljük pontosan az időt, mert ha túl sokáig bent hagyjuk, meglepő módon nem krémesebb, hanem újra szilárd lesz.

Ne aggódjunk, doboz nélkül sem fog szétfolyni a meleg sütőben, elég vastag a héja, hogy egyben tartsa. Maximum a tálalásnál, mártogatásnál okozhat majd problémát, de az sem a világvége, ha a tálba folyik.

Kiváló előétel lehet, mivel nagyon elegáns és egyszerre akár többen is mártogathatnak belőle. A sajt ugyanis így felszolgálva a legjobb: pirítóssal, zöldségekkel tunkolhatjuk. Mindenképpen a sütőből frissen kivéve tálaljuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A legfinomabb előételek:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...