6 alapanyag, ami égetten is finom (ha nem finomabb)

A konyhai alkotás legnagyobb kudarcának tűnhet, ha valami odakozmál az edényben – és míg a legtöbbször tényleg nem elérni kívánt végeredmény az égett étel, egyes alapanyagoknak kifejezetten jól áll a kesernyés vonal.

Nagyon tudunk félni az égett ételtől, a feketére, szenesre kozmált ebédtől, persze valahol jogosan: az elpazarolt alapanyag bűntudatára és a kudarcérzetre rátelepszik az egészségügyi faktor is (hiszen manapság már mindenki tudja, milyen kockázatokkal járhat az égett étel elfogyasztása, így néha még az alaposabban megpirított kenyerünket is percekig kapargatjuk kényszeresen, mielőtt megkennénk vajjal), az így kiváltott reakciócsomag tehát abszolút érthető. Mégis, bizonyos esetekben érdemes túllépni ezen az averzión, és hagyni, hadd kapjanak kicsit oda a forróságban az alapanyagok. Legalábbis az alábbiak.

Nézd meg galériánkban, mely alapanyagoknak áll jól az odaégetés!

Isteni receptek égett alapanyagokkal:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas (néha hajmeresztő) konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...