Sokkal finomabb, ha cukor helyett ezeket teszed a kávédba vagy a teádba

Itt az ideje, hogy a cukor helyett mást is kipróbálj a teád és a kávéd édesítésére, hiszen rengeteg, talán még érdekesebb ízélményt nyújtó lehetőséged van ezen kívül is.

A legtöbben a teájuk vagy kávéjuk édesítésére fehér cukrot használnak, pedig rengeteg más, sokszor érdekesebb ízélményt adó lehetőség létezik. Nyilván nem kell bemutatnunk egyiket sem külön-külön – biztos, hogy hallottál már róluk – , de lehetséges, hogy eddig nem gondoltál arra, hogy akár forró italodat is megédesítheted velük. Megéri néha váltogatni őket! Lássuk a versenyzőket:

Rengeteg érdekes alternatíva létezik a cukor mellett

Méz

Persze ez nem akkora újdonság, hiszen például a melange-ba is méz kerül. Azonban lehetséges, hogy arra eddig nem gondoltál, hogy ne az egyszerű vegyes virágmézet tedd a kávédba. Ha intenzívebb ízélményre vágysz, akkor válaszd a repcemézet, ha inkább valami lágyabbra, akkor mehet az akácból készült verzió, ha pedig egy kicsit mentás ízt szeretnél elérni, akkor egy kis hársat csöppents bele.

Melasz

A melasz sűrű cukorszirup, a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Igazából nagyon hasonló állagra és ízre is, mint a méz, így jó alternatíva lehet azoknak, akik vegánok, és nem fogyasztanak mézet.

Sztívia

Ha fogyókúrázol, vagy egészségesebben szeretnél élni, el kell gondolkodnod a kristálycukor helyettesítésén is. Ha szeretnél természetes eredetű édesítőt használni, akkor a sztívia az egyik legjobb alternatíva lehet. Egy dologra mindenképpen figyelj: a sztívialevélből nyert kivonat minimum kétszázszor édesebb, mint a fehér cukor. Szóval csak csínján vele!

Gyümölcscukor

A gyümölcscukor a legédesebb ízű cukor, édesebb a répacukornál is, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb is elegendő belőle, ezáltal csökkenthető az energiabevitel is. Különben is ez az az anyag, ami a leginkább hasonlít a cukorra, mindenféle szempontból.

Juharszirup

Bizony, nemcsak a reggeli palacsintádon mutat nagyon jól, de a kávédnak és a teádnak is izgalmas ízt adhat, bár kalóriát tekintve nem vagy beljebb, tény. Mivel ennek ugyanúgy folyékony az állaga, így simán használhatod akár jeges italokba is, könnyebben feloldódik.

Aranyló juharszirup

Még több cikk, hogy leszokj a cukorról:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...