Ha Vízöntő vagy, egyszerre vagy életművész és konyhaművész. Mint Picassónak, neked is különböző korszakaid vannak, és mint a festőzsenit, téged sem tud mindenki „értelmezni”.
Bársonyos csokoládétorta céklával
Anyuéktól a múltkor kaptunk pár szép céklát. Gondoltam, most hétvégén készítek valamit belőlük. Az eredeti recept Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage minden napra című ...
Kimondottan különc
Ha január 21-e és február 20-a között születtél, csak különleges fogásokkal lehet téged megfogni. A nyelvedet és az ízlelőbimbódait csak a különc, olykor bizarr ízpárosok tudják felizgatni. Édes-savanyúra sósat, ha pedig valami csípős, akkor legyen egy kis édes vagy savanyú „árnyalata" is. És éppen így főzöl, egyik kezeddel sózol, a másikkal mézet csepegtetsz, a harmadikkal csilit szórsz, és még vízöntő is vagy...
Csillagjegyek és kedvenc reggelijeik >>
Egzotikus specialitások
Szereted a távoli vidékek ízeit habzsolni! De nemcsak az egzotikumuk miatt, inkább a szokatlan ízekben lubickolsz, az ismeretlen fűszerek és hozzávalók aromabombáit próbálod megjegyezni. És akár egy hétköznapi, hagyományos, gyakran elkészített klasszikusodban kipróbálni. A sütés-főzésben ugyanis kevésbé vagy extravagáns, csak apró változtatásokat iktatsz be, inkább biztosra mész, különösen, ha a családtagjaid visszafogottabb ízlésűek, nekik sosem szeretnél csalódást okozni.
Sushi (maki, nagy maki és kifordított sushi)
Sokáig viszolyogtam a sushitól, bár fogalmam sem volt milyen is az íze, csak ugye nyers hal, alga, meg miegymás... Aztán egyszer meglátogattuk az egyik "futószalagos" éttermet, ahol a ...
Négytenger tekercs - sushi profiknak
A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak ...
Hernyó tekercs - sushi haladóknak
A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek ...
Vörös tonhal sushi
Köszönet Olinak, ki Japánban élt és a sushikészítés fortélyát megmutatta nekünk. A vörös tonhal szépen fogyott sashiminak is!
Majonézes tonhalsushi- és maki
Az az igazság, hogy én 6 évvel ezelőtt ettem utoljára sushit egy futószalagos étteremben, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet, mondhatám úgy is, hogy undorítónak találtam a nyers ...
Maki sushi
Imádom a pálcikás ételeket, eleinte kihívást jelentettek számomra, nem csak az elfogyasztásuk, hanem az elkészítésük. Ha nekiállsz, tényleg javaslom, legyél nagyon nyugodt, és nézz ...
Sushi kezdőknek
Azt hiszem, ez az az étel, amitől valaki vagy viszolyog, vagy imádja. Típusai függnek az elkészítés módjától. És itt rögtön hozzáteszem, semmi ördöngösség nincs benne. Azok, akik ...
Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával
Sokszor akartam otthon sushit csinálni, mert amit néhány étteremben kapni, az nagy pici és drága. Szerencsémre barátnőm lett egy japán lány a csoportból, aki megtanított erre a ...
Diák sushi
A szűk pénztárcájú diákélet és a szusi szeretetének kombinációja. Először akkori kedvesemnek készítettem el szülinapjára, még régebben, de nem panaszkodott. Sőt! Ha egyszer már ...
Sült lazacos sushi egyszerűen
Lusta sushinak is lehetne nevezni. Nem szeretem az ecetes-cukros rizst, és sokaknak biztos nincs otthon sushi rizs (én nem használom, mivel nagyon drága ,és nálunk kilószámra fogy a rizs). Ez ...
Nincs lehetetlen, sem ehetetlen
Pontosan tudod magadról, hogy bármire képes vagy az életben és az ételben egyaránt. Úgy is mondhatnánk, hogy nem ismersz lehetetlent, így nem készítesz ehetetlent! Nemcsak született szakács vagy, hanem a tálalásban, a díszítésben és a dekorálásban is a formabontó stílusosságra törekszel, és ez mindig sikerül is!