Csillagjegy-menü Vízöntőknek

Ha Vízöntő vagy, egyszerre vagy életművész és konyhaművész. Mint Picassónak, neked is különböző korszakaid vannak, és mint a festőzsenit, téged sem tud mindenki „értelmezni”.

Kimondottan különc

Ha január 21-e és február 20-a között születtél, csak különleges fogásokkal lehet téged megfogni. A nyelvedet és az ízlelőbimbódait csak a különc, olykor bizarr ízpárosok tudják felizgatni. Édes-savanyúra sósat, ha pedig valami csípős, akkor legyen egy kis édes vagy savanyú „árnyalata" is. És éppen így főzöl, egyik kezeddel sózol, a másikkal mézet csepegtetsz, a harmadikkal csilit szórsz, és még vízöntő is vagy...

Csillagjegyek és kedvenc reggelijeik >>

Egzotikus specialitások

Szereted a távoli vidékek ízeit habzsolni! De nemcsak az egzotikumuk miatt, inkább a szokatlan ízekben lubickolsz, az ismeretlen fűszerek és hozzávalók aromabombáit próbálod megjegyezni. És akár egy hétköznapi, hagyományos, gyakran elkészített klasszikusodban kipróbálni. A sütés-főzésben ugyanis kevésbé vagy extravagáns, csak apró változtatásokat iktatsz be, inkább biztosra mész, különösen, ha a családtagjaid visszafogottabb ízlésűek, nekik sosem szeretnél csalódást okozni.

Nincs lehetetlen, sem ehetetlen

Pontosan tudod magadról, hogy bármire képes vagy az életben és az ételben egyaránt. Úgy is mondhatnánk, hogy nem ismersz lehetetlent, így nem készítesz ehetetlent! Nemcsak született szakács vagy, hanem a tálalásban, a díszítésben és a dekorálásban is a formabontó stílusosságra törekszel, és ez mindig sikerül is!

Csillagjegy-menü Bakoknak >>

Csillagjegy-menü Halaknak >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek