Csillagjegy-menü Bikáknak

Tudtad, hogy a tüzes Bikák imádják a chilis babot? Tarts velünk, mert e havi csillagmenünk további útmutatót tartogat, nem csak Bikák számára!

Neked imádnak főzni

Amennyiben április 21. és május 20. között születtél – bármelyik évben is legyen az –, akkor a csillagjegyed Bika. Te vagy az, aki mindig, minden körülmények között tud enni, és ezt nem is szégyelli. A szakácsok, anyósok, férjek álma vagy, mert imádod a bendőd, de egyre nagyon vigyáznod kell, mértéket kell tartanod. Sokat enni és nem mozogni ugyanis, nem egészséges!

Ismertetőjegyeid egyike, hogy imádod a marhahúst, éppen ezért nagyon kedveled a hagyományos magyar ételeket. Legyen szó gulyásról, egy hortobágyi palacsintáról vagy egy jóízű szaftos pörköltről, neked az asztalnál a helyed.

A kedvenc alapanyagaid

Előszeretettel választasz ebédre és vacsorára babos ételeket, talán ezért is vagy rajongója a Bud Spencer-filmeknek. Közel áll hozzád Popeye alakja is, sok emberrel ellentétben ugyanis te is megeszed a spenótot, azt vallod, hogy tud az finom lenni! Nagy kedvenced még a paradicsom, emiatt a paradicsomlevest egymagad is meg tudod enni, és akkor a paradicsomos káposztáról vagy a paradicsomos tésztáról még nem is beszéltünk.

Az ételed sava-borsa

A fűszerek közül a petrezselymet kedveled leginkább a levesekben, de szereted a mentát és a szegfűszeget is. A gyümölcslevesek és a befőttek éppen ezért a preferáltjaid, de megeszed a mentás salátákat és a mojitós édességeket is.

Gyümölccsel szép az élet

Mivel majdnem nyári jegy vagy, ezért rengeteg gyümölcsöt és zölsdéget kell enned, ha szereted, ha nem! Legyen az alma, eper, banán vagy körte, találd meg a kedvenced és legalább abból nassolj. Csinálj magadnak gyümölcstálat, az mindenkinek tökéletes megoldás lenne.

Hogy tudjatok miből válogatni, összeállítottunk egy menüt Bikáknak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek