A cateringes séf tippjei, amivel négy napig friss marad a sali

Ha te is régóta gondolkozol azon, miként lehet a salátát eltenni úgy a hűtőbe, hogy akár több napig is elálljon, Napi Tippünk pont neked szól!

Bárcsak el tudnánk készíteni akár több napra előre a salátát, akkor biztosan több nyers zöldséget fogyasztanánk! Nos, ha ez a gondolat a te fejedben is megfordult, akkor ne menj sehova, mert mutatunk egy trükköt, amivel mindez lehetséges. Timothy Clowers cateringgel foglalkozó séf osztotta meg a tippet, hogy az apróra vágott saláta miként tartható frissen akár négy napig!

A cateringes séf tippjei, amivel négy napig friss marad a sali

Egy friss Instagram posztban Clowers fog egy tál salátát – úgy, hogy már rajta van a dresszing! – és letakarja néhány papírtörlővel, amiket a zöldekre nyomkod, majd egy réteg műanyag fóliával teljesen körbetekeri a salátástálat. Eddig semmi meglepő sincs a folyamatban, azonban itt jön a csavar: megfordítja a tálat, és fejjel lefelé teszi be a hűtőszekrénybe. Eltelik néhány nap, Clowers kicsomagolja a tálat, eltávolítja a papírtörlőket, és (ezen a ponton már nagyon izgultunk) feltárja, hogy a saláta még mindig ropogós és friss – nincsenek fonnyadó levelek, és nulla a nedvességtartalom.

Általában zöldségek nélküli salátákat ajánlott több napra előre elkészíteni, hogy ne szomorodjon meg az egész tál mire megennénk, és emiatt mi se legyünk szomorúak. Úgy tűnik azonban, hogy ezzel a trükkel a kényes zöldeket is nyugodtan csatasorba állíthatjuk, és akkor sem kell aggódnunk, ha véletlenül túl sok salátát készítettünk el, amit későbbre kell elrakni.

Mitől működik? A papírtörlő felszívja a felesleges nedvességet, a műanyag fólia pedig párásan tartja, így a saláta nem szárad ki és nem fonnyad meg olyan gyorsan.

Valószínűleg még az extra mutatványra, a tál megfordítására sincsen szükség ahhoz, hogy működjön a trükk, elég, ha a papírtörlő és a műanyag fólia biztonságban van. Az is járható út, hogy először kibéleled a tálat papírtörlővel, de ebben az esetben nehezebb lesz megszabadulni utána tőlük.

Forrásunk volt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Címlapról ajánljuk

A 6 legszebb nosztalgikus kávéház Budapesten, ha nem specialty kávé...

Izgalmas gasztrohelyek százaival tartjuk a lépést a világ fősodrával. Budapest romantikája és bája azonban a reformkori és századfordulós építészetében, ekkorról fennmaradt emlékeiben is rejlik. A leghangosabb sikert a New York Kávézó aratta, amelynek bejáratában olykor mind a mai napig sorok állnak, hogy az idelátogatók részesülhessenek az élményből. Lesd meg, mi melyik klasszik kávéházat ajánljuk a fővárosban, ha autentikus kávéra és süteményre vágysz!

Nosalty

További cikkek