Így rakd össze a tökéletes salátát!

Én imádom a salátákat, gyakorlatilag minden változatban. Most mutatunk nektek egy szuper grafikát a tökéletes párosításokról! Nem kell, hogy a salátánk unalmas legyen!

Fogyókúra = csirkemell + saláta! Sokak számára ez a képlet. Én mondjuk nem így gondolom, hiszen egy jól összeállított testsúlycsökkentő étrend ennél sokkal változatosabb. Azt én is elismerem, hogy a salátáknak kiemelt helyük van az étlapon, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig ugyanazt az unalmas összeállítást kell ennünk.

A lenti szuper ábrán harmonikus kombinációkat találtok: főalapanyag + kiegészítők + öntet! Csak ránézek, és összefut a nyál a számban: elképesztő íz- és színkavalkád, vitaminok, ásványi anyagok, élelmi rost és kontrollált kalóriabevitel - mindezt egyszerre. Az öntetekkel azért persze óvatosan, majonéznek ilyenkor nincs helye a tányérban, olajból pedig max. 1 ek/fő az adag. Próbáljátok ki őket!

(via Fine Dining Lovers)

Hozzászólások (2)

Viola1953

Kedves Judit! Nagyon tetszik ez a táblázat, de hiányolom bel?le a káposztaféléket. Üdvözlettel: Ágnes

Ágcsa

Az öntetekr?l kicsit több infót szeretnék.

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek