Szingli vacsik: saláta vagy szendvics?

Számomra nem nehéz a döntés, mert nem vagyok nagy salátarajongó, de ezekből az alapanyagokból bármelyik elkészíthető.

Mostanában kevés időt töltök otthon, igazából későn esek haza, és reggel korán indulok el. Nagy bevásárlásokat csak magam miatt nem szoktam csinálni, így olyan kajákat szeretek enni vacsira, ami hamar kész van, nem kell hozzá rengeteg hozzávaló, és nem kell vele órákig pepecselni a konyhában, de azért némileg többet nyújt, mint egy sima sonkás-sajtos szendvics.

Egyik nap nagyon megkívántam a körtét, de az, hogy én gyümölcsöt egyek vacsorára, nagyon nem vall rám. Kizárt, hogy jól laknék vele. Ezért azon kezdtem elmélkedni, mik azok az alapanyagok, amelyek passzolnak hozzá, és kitesznek akár egy főétkezést is.

Alapanyagok

Ősz van, így a dió adott, ami viszont jó barátságban van a sajtokkal, főleg nagy kedvencemmel, a camembert-rel. Tehát volt már egy édes és egy kesernyés ízű hozzávaló. Valami sósra is szükség lenne – gondoltam. Így jött a prosciutto! Sajnos – vagy nem sajnos – stylist lévén, nemcsak az ízek, hanem a látvány is nagyon fontos számomra. Szükség volt még valami zöldre. A madársalátára esett a választás, mert ennek elég semleges az íze, egy kis balzsamecettel megbolondítva tökéletes kombinációt alkotnak.

A bevásárlólista tehát már megvolt, de mi legyen belőlük?

Szendvics körtével és dióval recept

Lehet saláta grillezett körtével, sült camembert-rel, de lehet egy csodás szendvics is ciabattán. Én végül a szendvics mellett döntöttem, mert némileg laktatóbb, de a salátát is ajánlom, mert az is szuper választás lehet, akár előételnek is egy nagyobb főfogás előtt.

A madársaláta helyett végül vegyes saláta mix lett a szendvicsemen, - mert ezt sikerült beszereznem a zöldségestől -, de kicsit sem sajnáltam, hiszen gyönyörűek voltak a színei.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Hát nem tudom ki, hogy van vele de ezek a képek nem meg hozták hanem elvették az étvágyamat. (lásd, szendvics körtével és dióval) brrrrrrrrrrrrrrrrrr. egy szemét domb jött szemeim elé..............:((((((((((((((((((

Törölt felhasználó

szerintem nagyon guszta....már-már érzem a forró grillezett körtét... hát szerintem ez nagyon finom lehet ... sokkal szegényesebb fantáziájú ételeket szoktam enni, és nekem ez most nagyon bejön...tuti megcsinálom!!!!

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek