Szingli vacsik: saláta vagy szendvics?

Számomra nem nehéz a döntés, mert nem vagyok nagy salátarajongó, de ezekből az alapanyagokból bármelyik elkészíthető.

Mostanában kevés időt töltök otthon, igazából későn esek haza, és reggel korán indulok el. Nagy bevásárlásokat csak magam miatt nem szoktam csinálni, így olyan kajákat szeretek enni vacsira, ami hamar kész van, nem kell hozzá rengeteg hozzávaló, és nem kell vele órákig pepecselni a konyhában, de azért némileg többet nyújt, mint egy sima sonkás-sajtos szendvics.

Egyik nap nagyon megkívántam a körtét, de az, hogy én gyümölcsöt egyek vacsorára, nagyon nem vall rám. Kizárt, hogy jól laknék vele. Ezért azon kezdtem elmélkedni, mik azok az alapanyagok, amelyek passzolnak hozzá, és kitesznek akár egy főétkezést is.

Alapanyagok

Ősz van, így a dió adott, ami viszont jó barátságban van a sajtokkal, főleg nagy kedvencemmel, a camembert-rel. Tehát volt már egy édes és egy kesernyés ízű hozzávaló. Valami sósra is szükség lenne – gondoltam. Így jött a prosciutto! Sajnos – vagy nem sajnos – stylist lévén, nemcsak az ízek, hanem a látvány is nagyon fontos számomra. Szükség volt még valami zöldre. A madársalátára esett a választás, mert ennek elég semleges az íze, egy kis balzsamecettel megbolondítva tökéletes kombinációt alkotnak.

A bevásárlólista tehát már megvolt, de mi legyen belőlük?

Szendvics körtével és dióval recept

Lehet saláta grillezett körtével, sült camembert-rel, de lehet egy csodás szendvics is ciabattán. Én végül a szendvics mellett döntöttem, mert némileg laktatóbb, de a salátát is ajánlom, mert az is szuper választás lehet, akár előételnek is egy nagyobb főfogás előtt.

A madársaláta helyett végül vegyes saláta mix lett a szendvicsemen, - mert ezt sikerült beszereznem a zöldségestől -, de kicsit sem sajnáltam, hiszen gyönyörűek voltak a színei.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek