Böjtre – tavaszi saláták

Március végét írjuk, már vágyakozunk a tavasz első zöldségeire az időjárás viszont nem túl kegyes hozzánk és jobbára még mindig a télen is kapható zöldségek sorakoznak a pultokon.

A természet ébredésének első hírnöke talán a medvehagyma, de túl sok újdonságot ezen kívül még nem hoz ez a hónap. Az Egyből 5 rovatban ezért most olyan salátákat válogattunk össze nektek, melyek valamivel változatosabbak, mint a hónapok óta fogyasztott ingerszegény társaik. Akár húsvétra is bevetheted őket, de vacsorára is bármikor, gyorsan összedobhatóak!

5 étel egy ezresből >>

A tavaszi saláta aztán bővelkedik ízekben, színekben! Az uborka opcionális, elhagyható, ilyenkor még nem nagyon kapni belőle frisset. A hozzá készülő chilis, mézes dresszing dióolajjal még a legkétkedőbb zöldelleneseket” is kóstolásra csábítja, pláne, hogy a növényrengetegben pár karika főtt tojás is lapul. Ez akár ebédre is készíthető, annyira laktató.

Jaj, a bajor reteksaláta nagyon nagy kedvenc! Talán nem is gondolnád, hogy milyen isteni saláta készül a jégcsapretekből, erős, pikáns íze valami egészen új dimenzióban találkozik a füstölt sajttal, amit a fehérborecet és a mustár csak tovább fokoz. Nagyon olcsó, egészséges és finom saláta, a pikáns ízek kedvelői imádni fogják.

A spenótra hajlamosak vagyunk csupán főzelék formájában gondolni – egészen mostanáig, mert a vasban gazdag zöld levelek salátaként is fogyaszthatók.Sőt talán akad olyan ősellensége is a spenótnak, aki a menzai főzelékélmények maradandó károkozásai miatt eddig nem ápolt jó barátságot Popeye kedvencével a mandarinos, olajbogyós saláta segíthet ezt a kapcsolatot rendezni.

Oszd meg: Te hogyan gondoskodsz a szervezetedtavaszi „újraindításáról"?

A tél egyik nagy előnye az aszalt, szárított zöldségek és gyümölcsök létezése, mert hát mennyire lélekemelő, amikor az augusztusi napon megszárított paradicsomszeletkéket halmozhatjuk rá a salátánkra! Kevés rukkola, parmezán, olívaolaj, és készen is vagyunk az instant nyári hangulattal!

Itt a sonkaszezon! >>

A gyümölcs és zöldség további szenzációs találkozását példázza a mandarinos-balzsamecetes zöldsaláta. Az ecet és a mustár a legtöbb salátában fellelhető, az arányokkal saját ízlés szerint kísérletezzünk. Ezekkel a receptekkel ki kell bírnunk májusig, akkor már bátran válogathatunk a piacon az első termések között!

{ CKÉP = 76432, 4 }

További saláták között itt tudsz válogatni >>

Az Egyből 5 rovat korábbi írásait itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek