5 étel egy ezresből

Igyekszünk nektek megkönnyíteni a hétköznapokat. Tudjuk, hogy fontos a gyorsaság, az egészség és nem utolsósorban az ára is a készülő ételeknek, hiszen nem egyszerű 3, 4, 5 vagy akár még több főre olyat főzni, ami a fönti kritériumoknak megfelel.

A következő sorokban ezért rendhagyó módon 5 olyan receptet válogattunk nektek az Egyből 5 rovatba, melyek garantáltan elkészíthetőek egy ezresből. Azt azért hozzá kell tenni, hogy alapvető élelmiszerek meglétét feltételezzük, melyekre nem kell költeni: liszt, élesztő, só, bors, paprika, cukor, 1-1 tojás biztosan mindig akad otthon.

Itt a sonkaszezon! >>

Isteni tojásos, gombás, hagymás egytálétel, másik nevén gombafelfújt. Nem hizlal, de laktat, hétköznapokon tökéletesen megállja a helyét és abszolút pénztárcakímélő. A hét indításához vagy hétvégi uzsonnának nem is kell több!

A diós kalácskoszorút reggelire, de akár vacsorára is választhatjuk – egyúttal készülünk a húsvéti sütés-főzésre is vele. A darált dió a lelke ennek a süteménynek, de ennél nagyobb költségekbe nem is kell vernünk magunkat. A frissen préselt narancslé tökéletesen illeszkedik a kalács ízéhez.

A májjal általában elég szélsőséges az emberek viszonya: imádják vagy abszolút elzárkóznak tőle, de semleges állásponttal még nem nagyon találkoztunk. A csirkemáj viszonylag spórolós, nem is kell belőle sok ehhez a recepthez – mégsem győzzük majd bezsebelni a kapott bókokat ezért a leveles tésztába tekert finomságért.

Tejföl-kisokos >>

A vega rakott burgonya a húsevőknek is kedvére lesz! Hol vannak már azok az idők, amikor a vegetáriánusok étkezése kimerült a rántott sajttal és a sült krumplival? Változatos ételeikből érdemes átvenni párat, ez a rakott burgonya annyira ízletes a sok fűszertől, hogy biztosan nem marad utána hiányérzetünk.

A tarte flambée nagyon-nagyon közeli kapcsolatot ápol a mi kenyérlángosunkkal – a különbség talán a tészta vastagságában rejlik. A magyar konyha szerelmeseit mindenesetre mindenképpen lenyűgözhetjük egy ilyen finomsággal, keressünk hozzá jóféle kolozsvári szalonnát a piacon, ne restelljünk kóstolót kérni!

Az Egyből 5 rovat további cikkei >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!