Ruccola saláta szárított paradicsommal recept

Ruccola saláta szárított paradicsommal
Ruccola saláta szárított paradicsommal
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a salátát Görögországban ettük, annyi különbséggel, hogy kószi salátával készítették, melynek az íze leginkább a ruccola ízéhez hasonlított, csak jóval nagyobb levelei voltak.
Hazai alapanyagokból összeállítottam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sajnos tapasztalatom szerint a rukkola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi "zacskós", konyhakész salátával.
Lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót.
Illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

rukkola aszalt paradicsommal és parmezánnal, szárított paradicsomos-parmezános rukkola saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük.
  2. A paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük, és a salátához keverjük.
  3. Tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven...) meghintjük parmezán forgáccsal, és néhány csepp olívaolajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 265
elküldve: 2
receptkönyvben: 279
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Thu, 2014-05-22 08:23

A szárított paradicsomot úgy szárazon kell belekeverni vagy az olajban eltett változatot használod.Én minden ősszel teszek el olivaolajba szárított paradicsomot,aminek az olaja természetesen salátákhoz felhasználható,sőt nagyon ízletes.

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2011-01-11 18:47

Nyami! :-P
Tuti kipróbálom, ha legközelebb veszek rukkolát. Nagyon szeretem, a parmezánt és a paradicsomot is.

109