Bebizonyítjuk, hogy a croissant-on túl is van élet a francia konyhában

Régóta szeretnéd közelebbről megismerni a francia konyhát? Hát akkor épp itt az ideje!

Soupe à l’oignon, azaz hagymaleves

Az igazán összetett ízvilágot a hosszú ideig kevergetett karamellizált hagyma adja, és természetesen a fehérbor, a bagett a tetején pedig már csak a ráadás!

Cassoulet

Ez a babos egytálétel tele van füstölt húsokkal és kolbásszal, igazán nehéz étel, igazi ínyenceknek.

Beef bourguignon

Ezt a vörösboros marharagutJulia Child tette halhatatlanná még a ‘60-as években. A finom zöldfűszerek, a vörösbor és a gyöngyhagyma teszi igazán ellenállhatatlanná.

Tarte Tatin, a fordított almatorta

Stéphanie Tatin véletlenül fordítva pakolta a tepsibe az almás süti hozzávalóit. Az így kapott édesség az eredetinél is izgalmasabb lett. Készülhet kevert, leveles vagy pitetésztából is, és szinte bármilyen gyümölcsből.

Ratatouille, avagy lecsó másképp

A fűszerezésen kívül leginkább abban különbözik a hagyományos magyar lecsótól, hogy olívaolajjal készül, és ettől különösen friss ízt kap. A paprika és a paradicsom mellett pedig cukkini, padlizsán, sőt, akár gomba is mehet bele, bár ez utóbbi egyáltalán nem követelmény. Végül pedig: nem kerül bele sem füstölt kolbász, sem tojás, semmiféle állati fehérje, így a vegetáriánusok, vegánok is fogyaszthatják.

Confit de canard

Konfitálás során a húst alacsony hőmérsékleten – 80-90 fokon – hosszasan főzik, amíg az meg nem puhul. Ezt követően a kisütött húst saját zsírjában tárolják hűvös helyen, amely így hosszú hónapokig is eláll. A klasszikus konfit készülhet kacsacombból, libacombból, szeletelt lapockából, oldalasból, szárnyasok zúzájából vagy májából. A confit de canard tipikusan kacsacomból készült étel.

Ezeket olvastad már?

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...