Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

A bárányhúsos receptek egy időben ugyanolyan elengedhetetlen részét képezték a húsvéti menünek, mint a sonka, kalács és tojás – az utóbbi időben azonban mintha megkopott volna e különleges fogások hírneve. Pedig nincs is jobb egy szaftos, tunkolnivaló pörköltnél, zöldfűszeres báránysültnél vagy ropogós bordánál: fűtsük fel újra a húsvéti hagyományt az alábbi bárányhúsos receptekkel.

  1. 1.

    Húsvéti olasz bárányragu paradicsomos nokedlivel

  2. 2.

    Ünnepi báránysült

  3. 3.

    Az eredeti palócleves receptje

  4. 4.

    Egyszerű báránytagine

  5. 5.

    Szaftos birkapörkölt

  6. 6.

    Lassan sült bárány

  7. 7.

    Marokkói birkapörkölt

  8. 8.

    Báránypite

  9. 9.

    Francia bárányragu párolt zöldségekkel

  10. 10.

    Sült bárányborda, mentás-korianderes szósszal

  11. 11.

    Báránysült citrusos szójaszósszal (ponzu), szezámos uborkasaláta retekkel

Még több húsvéti főétel itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk