Az avokádó hazánkban is kedvelt alapanyagnak számít, annak ellenére, hogy nem őshonos. Sokan meg is próbálkoznak cserépben való nevelésével, és így mutatós szobanövényt nevelnek,, habár többnyire termés nélkül. Na, de valójában miért érdemes napi szinten fogyasztani a „természet vaját"?
A Current Developments in Nutrition című folyóiratban publikált eredmények szerint napi egy avokádó fogyasztása 26 héten keresztül javítja a hasi elhízásban szenvedő felnőttek egészségét. Ez az eredmény részben a résztvevők esetében megnövelt zöldségfogyasztásnak, valamint a telítetlen és telített zsírsavak kedvezőbb arányának tulajdonítható, de mindkettő összefüggésben áll a napi szintű avokádófogyasztással.
Kattints a képre a galériáért, és nézd meg, miért előnyös az avokádó fogyasztása!
Receptajánló:
Még több az egészségről: