5 csodásan trendi étkezőasztal, amit nem csak a profik imádnak

Ha van étkezőasztalod, de lecserélnéd, és szeretnéd, hogy még praktikusabb, trendibb legyen, mert imádod a lakberendezés minden bugyrát, különösen, ha a konyhádról van szó, akkor figyelj – most ők a menők!

Kis konyhád van? Akkor sajnos nem biztos, hogy van étkeződ, de ha van, akkor tuti hálás vagy érte, mert kényelmes és praktikus megoldást nyújt közös családi étkezésekkor. Ha szeretnéd divatosan, a legutóbbi lakberendezési trendek szerint berendezni, akkor segítünk.

1.) A hasznos helykihasználós

Az alábbi fotó tökéletes iskolapéldája annak, hogyan érdemes kihasználni a teret az étkezőben. Középen a nagyméretű, fa étkezőasztal kontrasztos fém talppal, körülötte fehér és narancs faszékek, melyek bár eklektikusak együtt, mégis egységben működnek. Tágas tér, kiegészítőkben visszaköszönő színek, fehér konyhabútor, sötét parketta. Vidám, jól kihasznált konyha, melyben tényleg együtt lehet a család.

Getty

2.) A kedves kerek

Ha kisebb a helyed, és szereted az otthonos, családias hangulatot a konyha környékén is, szavazz a kerek asztalokra, ahol mindenki rálát mindenkire, így a kommunikáció is sokkal gördülékenyebb lehet ebéd közben. Egy kör alakú asztal egy kisebb sarkot is simán étkezővé tud alakítani - szuper megoldás, ha nem fér be a nagyobb, szögletes változat.

via

3.) A mutatós multifunkciós

Étkező? Íróasztal? Játszósarok? Ki tudja, és ez a jó benne! 2021-ben már nem adunk ilyen apróságokra, főleg egy családi körben töltött járványidőszak után (közben?).

Nappal simán rajzolhat rajta a gyermek, míg mi paradicsomot karikázunk, vagy home office-olunk mellette, este viszont elegáns vacsorák helyszíne is lehet.

Jó hír, hogy a kihúzható-bővíthető asztalok is (újra) divatosak, szóval a helyhiány is megoldva!

via

4.) A fantasztikus fa

Nincs vita afelől, hogy egy csodás faasztal örökké divatban marad, legyen az nyers vagy megmunkált, sötét vagy világos – ha kell, meleg, családias és rusztikus, ha kell, akkor pedig elegáns hangulatot áraszt. Az se számít, milyen a konyha berendezése, és az se, hogy van-e benne más, ami fából készült, az organikus anyagok mindig működnek!

via

5.) A masszív márvány

A márvány elegáns, könnyen lemosható és tisztítható, nehezen rongálódik, gyönyörű és egyedi, szóval nem lehet rá panasz! Örökzöld választás, ha tényleg luxushatásra vágysz a konyhádban.

via

Forrásunk volt.


Még több konyhai lakber itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek