6 egészen izgalmas konyhai inspiráció szakavatott belsőépítészektől...mert ők tudják!

Akárhogy vigyázunk rá, időről időre sajnos a konyha is felújítást igényel. A következő átalakításkor inspirálódjunk profi belsőépítészektől!

Imádjuk a konyhai inspirációkat, hiszen a konyha a családi élet és az étkezés központja, így általában az egyik legforgalmasabb helyiség az otthonunkban. Ha megtehetjük, ne legyünk restek megtervezni neki a tökéletes dizájnt. Gyönyörű konyhai inspirációk következnek szakavatott belsőépítészektől:

Keleti kényelem

Ray Booth, a népszerű amerikai építész a saját Nashville-i otthonában is mindent megtesz azért, hogy az ember már csak a konyha látványától is megéhezzen – nem csoda, hogy munkáit olyan rangos külföldi lapok is méltatták, mint az Elle Decor és a Wall Street Journal. Ray szereti a letisztultságot és az ázsiai stílust: a természetes anyagok, a kontrasztos, neutrális színek a fényes terekkel és a növényekkel kiegészítve olyan hangulatot árasztanak, mintha egyenesen a Távol-Keletre utaztunk volna.

Izgalmas tapétát a falra!

Ez a tapéta önmagában is csodálatos, ezzel a lilás márvány munkalappal kiegészítve pedig tökéletes párost alkotnak. A gondosan kiválasztott elemek között nagy, kreatív kaland lehet a főzés, a berendezési tárgyak inspirálhatják a végeredményt. Minden pillantás egy utazás – meglátszik, hogy a tervezőt, Rita Koniget London és New York is inspirálta, hiszen mindkét városban sokat tapasztalt már.

Aranyos hely

Ennek a New York-i konyhának kétségtelenül az egyedi gyártmányú konyhasziget a sztárja, amit Jamie Drake belsőépítész kimondottan ide terveztetett, aranyból készült szekrényekkel és egy aranybetétekkel tűzdelt asztallal. A művész Manhattan és London valamint Malibu fényűző otthonait tervezi, népszerűsége a csillagokat is eléri: olyan hírességekkel dolgozott már együtt, mint Madonna, vagy az amerikai üzletember, Michael Bloomberg.

Western életérzés

Sara Story munkája során a divatból és az utazásaiból merít ihletet, tevékenységét már a The New York Times is méltatta. Terjedelmes texasi birtokának konyháján látszik, hogy tulajdonosa nem bízza akárkire a végleges dizájnt, inkább saját maga tervezi meg. A beépített tárolók és a hűtőszekrény miatt rengeteg hely áll rendelkezésre a főzéshez, a fa elemek pedig vadnyugati életérzést kölcsönöznek a helyiségnek.

Mint egy kastélyban

Vintage rézedények lógnak az eredeti fatüzelésű kályha fölött Ken Fulk San Franciscó-i konyhájában, amiket a dizájner acél- és polírozott beton burkolat mellé aggatott fel – így lett igazán bensőséges hangulata a helynek, ahova szívesen elvonulnánk egy hűvösebb hétvégén. A virginiai születésű tervező az elmúlt húsz évét arra fordította, hogy fejlessze vállalkozását, és úgy tűnik, hogy fáradozásai nem voltak hiábavalóak, hiszen nemcsak otthonokat, hanem éttermeket és szállodákat is tervez Mexikótól kezdve Miamin át Provence-ig.

Tükröm, tükröm

Ha szereted a fényes, rozsdamentes acélt és a tükrös felületeket, akkor csavarj egyet a végeredményen, és keríts a konyhádba egy arany tükrös konyhaszigetet. Ennek a Dries Otten által tervezett főzőhelyiségnek játékos megjelenést kölcsönöznek a rózsaszín márvány felületek és a kobaltkék korlátelemek – így lesz a főzés szórakozás.

Forrásaink voltak.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!